RL 1 A onsdag 29/1-fredag i köket

























Lite bortglömda bilder....










Av: Fredrik Norlén
Sista bricklunchen med "drop in" = ingen bokning tisdag den 4/2-14
DAGENS LUNCH
MENY
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Ugnsbakad lax med hollandaise och klyftpotatis
Brunabönor med stek fläsk
Selleribiff med tomatsalsa och pilaffris
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Salladsbuffé
Vårt eget bröd
Måltidsdryck
Kaffe och liten kaka
Pris: 65,-
Källvatten eller lättöl: 10,-
SMAKLIG MÅLTID ÖNSKAR RL2
Reservation för eventuella ändringar
Av: Fredrik Norlén
Vecka 5













DAGENS LUNCH 28/1-14 (Drop in) alla är välkomna
MENY 28/1 -14
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Ugnsbakad kycklingfilé med dragon- och dijonsenapsgräddsås med och klyftpotatis
Boeuf bourguignon med koktpotatis
Grillad aubergine med bönsalsa och tzatziki
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Salladsbuffé
Vårt eget bröd
Måltidsdryck
Kaffe och Kärleksmums
Pris: 65,-
Källvatten eller lättöl: 10,-
SMAKLIG MÅLTID ÖNSKAR RL2
Av: Fredrik Norlén
Reservation för eventuella ändringar
Kompetensutveckling


Nu; helg.
RL 1A. Första veckan i köket med kursen Mat 1.































21 januari LUNCH, ingen bokning! -drop in!
Vårens första lunch i restaurangen
DAGENS LUNCH
MENY
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Ärtsoppa med fläsk & pannkaka med sylt
Pannbiffar med grönpepparsky och potatismos
Grönsakscurry med kokosmjölk
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Salladsbuffé
Vårt eget bröd
Måltidsdryck
Kaffe och liten kaka
Pris: 65,-
Källvatten eller lättöl: 10,-
Reservation för eventuella ändringar
SMAKLIG MÅLTID ÖNSKAR RL2
Av: Fredrik Norlén
kungliga hovleverantörer

Sista dagen i köket med kursen Matlagning 1
























Rl i verkligheten

Nu är vi igång igen
Det känns som det var länge sedan jag var i köket. Men nu är vi tillbaka RL2K är inne i köket och lagar mat. Detta är första lektionerna efter att eleverna gjort sitt inritningsval och jag känner mig upprymd och glad för vi har starta väldigt bra. Tyvärr blev det inte så många matbilder utan mest på "detta eviga städande" men det kommer nästa vecka lovar jag.







Av: Fredrik Norlén
Om lärlingar i VF



Gymnasievalet 2014
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
På Fridhemsgymnasiet har vi en lång tradition att utbilda framtidens bageri- och restaurangpersonal. Vi kan utbilda dig till kock, servitör, bagare eller konditor. Efter tre år hos oss är du redo att börja arbeta eller om du vill, läsa vidare på högskolan.
Det nya restaurang- och livsmedelsprogrammet ska liksom andra yrkesprogram ge dig som elev en grundläggande yrkesutbildning. Inom programmet kan du år 2 välja mellan två inriktningar*:
Bageri och konditori Ger kunskaper som är mer hantverksmässiga och kan tillämpas såväl inom storskalig som småskalig produktion. Inriktningen kan leda till yrken som bagare eller konditor.
Kök och servering Ger kunskap inom matlagning och servering av mat och dryck inom olika restaurangverksamheter. Inriktningen kan leda till yrken som kock eller kallskänka, servitör eller servitris.
*vid få sökande erbjuds andra inriktningar inom programmet.
Vad är din dröm?
På skolan har kända kockar som Mattias Dahlgren och Melker Andersson gått. De duktiga bröderna Åkerlund som driver delikatessbutiken Duo, samt Nils-Erik Olofsson från Nisses Konditori har också gått här. Här kan du börja förverkliga din dröm!
Arbetsplatsförlagt lärande, APL
Det mesta av utbildningen sker i våra välutrustade och ändamålsenliga lokaler på Fridhem. En del av utbildningen kommer att vara arbetsplatsförlagd under årskurs 2 och 3 med sammanlagt 15 veckor. Då sker utbildningen i en restaurang, ett bageri eller i en välsorterad livsmedelsbutik.
LÄR MER HÄR!
Av: Fredrik Norlén
Det kom ett mail...
Jag måste bara få sända en eloge för vad ni gör med våra ungdomar.
Mycket behagligt mätt och belåten efter en fantastiskt fin och välsmakande lunch.
Dukning, mat och service var i toppklass!
Jag och mina bordsgrannar, och även de jag talade med i garderoben efteråt var mer än nöjda.
Toppenbra jobbat!
Trevlig helg.
Mvh Sarah Marklund

Första matlagningen efter Jul-lovet




































