Examen Grundläggande kreativ matlagning




I måndags vandrade en tapper skara upp till Restauranghögskolans kök för att göra examensprov i kursen Grundläggande kreativ matlagning. Uppgiften bestod i att på två timmar laga kalvrullader, skysås, potatispuré, stuvad savoykål och rårörda lingon.

Några bilder:






























 



























Av: Lars Filén










Grundläggande kreativ matlagning

Några tappra elever, och även lärare, har några dagar och kvällar genomgått en kurs i samarbete med Umeå Universitet. Här kommer några bilder från den sista träffen. Vi lagade ripa, tillverkade egen pasta och serverade detta tillsammans med en svampragu och riven parmesanost. Givetvis åt vi upp hela härligeheten till lunch. Vi frågade oss själva hur många i Sverige som käkade ripa till lunch just idag. Kanske kände vi oss lite lyxiga...

Några bilder:




Sonny stycker en ripa.







Lukas knådar pastadeg.







Shitakesvamp.








Emma knådar pastadeg.






















Tack för denna gång.




Av: Lars Filén


RSS 2.0