Glad sommar, här kommer lite spännande lyssning...

Lyssna på pännade och inpirerade gammalt sommarprat från Seriges bästa kock...


Mathias Dahlgren är stjärnkock och krögare.


Tilldelades två, respektive en stjärna
i prestigefyllda Guide Michelin för sina två restauranger på Grand Hôtel i Stockholm 2009. Den ende svensk som har vunnit guld i Bocuse d’Or, kockarnas individuella VM. Känd för att använda enbart naturliga råvaror i köket. Är sedan 2008 även adjungerad professor vid Restauranghögskolan i födelsestaden Umeå.

– I mitt program ska jag tala om saker som berör mig och gör mig förbannad eller lycklig. Vanliga människor, mat- och dryckessnobberi, kossor som fiser, instruktionsböcker, ordet "omöjligt". Som musikalisk analfabet utlovar jag en helt oförutsägbar mix.

Klicka HÄR! för Mathias sommar prat från 2009


Grattis till studenten...

Nu kanske du letar efter jobb? Förutom alla som finns på AF så kommer ett till förslag här: 
Jörgen Engdalh söker 3 kockar hör av er till honom on ni behöver jobb.. SMS:a till hans nummer 070-581 85 88 så ringer han upp. Det är 2 kockjobb på västkusten och ett just utanför Umeå.

Lycka till!

Av: Fredrik Norlén

Avslutning 2012

BilderAv: Fredrik Norlén

Nu startar sommarens hetaste tävling

Vem är Västerbottens kung eller drottning vid grillen? I sommar anordnar VK tävlingen där du kan bli den förste att ta hem den åtråvärda titeln.

Jutu och Jonas eldar

– Det här är en tävling som ligger helt rätt i tiden, säger VK:s chefredaktör Ingvar Näslund. Det ska bli spännande att få träffa härliga personligheter och få höra dem berätta om sina hemliga knep vid grillen. På somrarna grillas det som aldrig förr i västerbottningarnas trädgårdar och balkonger. Det saknas inte entusiasm och fantasi när det kommer till grillning som matlagningsform.
Västerbottens-Kuriren anordnar därför sommarens hetaste tävling för att bestämma vem som är kungen eller drottningen av grillsommaren 2012.
Vem som helst kan vara med, det finns inga krav på att man i sitt förra liv ska ha arbetat på stjärnkrog i Paris. Vi ser lika gärna excentriska personligheter som kvarterets okrönte mästergrillare.
Om du själv känner att du vill vara med, eller tycker att din käresta, släkting, arbetskamrat eller granne är en riktig grillmästare, tveka då inte att höra av dig med en bra motivering som talar om varför den du nominerar ska få vara med.

Kanske är det just du som blir årets vinnare och kammar hem en iPad med en helårsprenumeration på VK:s iPad-app?
Med start i dag kan du nominera den du anser borde få vara med i tävlingen. Sex personer kommer att väljas ut av en jury på VK. Var och en av de sex personerna kommer sedan att få ett reportage i VK och på vk.se. Det blir ett reportage per vecka under hela sommaren.
Därefter får ni läsare rösta på den ni tycker ska bli årets grillmästare.

Så plocka fram superreceptet, ta på förklädet, borsta grillgallret och kör i gång. Men framför allt, glöm inte att nominera till tävlingen.

Läs Mer på VK:SE

Av: Fredrik Norlén


Tävla med tårta

Nu finns det en tävling som går av stapeln den 7/6, så tiden är knapp men är du intresserad gå in och läs på vad som behövs för att vinna. Klicka HÄR!Av: Fredrik Norlén

Kanske något för yrkes-SM

Kommer lite reklam i början men vänta och se....Av: Fredrik Norlén

Vår förra restauranglärare Jimmie Lannér i radio

Det är alltid kul när matlagningen får lite uppmärksamhet, vad det än gäller, och nu ligger en artikel om samisk mat och ute på Sveriges radio. läs och lyssna gärna mera på länken från SR HÄR!Av: Fredrik Norlén

Nyhet

Vår lilla(14 personer) från region Västerbotten fick veta att vi kommer att få hålla yrkes-SM 2014 i Umeå med Nolia son värd. Detta var förstås en rolig och spännande utmaning samt att vi på skolan måste försöka att få till ett bra team som kan vara med och tävla detta år...

Länk till VKAv: Fredrik Norlén


Yrkes-SM 2012

Jag och Lars var nere i Malmö tillsammans med 12 andra från region Västerbotten för att titta på yrkes-SM 2012. Det var ett spännande och lärorikt möte med många olika intressanta och kanske en del mindre intressanta yrken. Det som var tråkigast var att "vi" inte var representerade som yrke. Det enda som fanns från yrkena restaurang och livsmedel var ett uppvisningsteam som var där för att visa upp sig inte för att tävla. Det vra lite matlagning, lite bar och lite servering.Av: Fredrik Norlén


RSS 2.0