Axplock av dagens anrättningar

Av: Fredrik Norlén

Grattis Tommy Myllymäki till Bronset i kock-vm önskar fridhemsgymnasiet

 

Det vill sig inte för Tommy Myllymäki i kock-VM.

För fyra år sedan blev det ett silver.

Den här gången blev det ett brons.

 

I stället var det Norge som tog hand om guldet.

Under två dagar har 24 av världens främsta kockar gjort upp i kock-VM, Bocuse d'Or, som hålls i franska Lyon.

Tommy Myllymäki, som vann EM i fjol, räknades till favoriterna.

Men han kunde inte följa upp sitt VM-silver från 2011 med ett guld. I stället fick han nöja sig med en bronsmedalj. Det eftertraktade guldet tog i stället norrmannen Ørjan Johannessen hand om medan silvret tilldelades USA.

Lagade mat i drygt 5 timmar

Tommy Myllymäki gick in i tävlingsköket på onsdagsmorgonen. Efter omkring fem och en halv timmes intensiv matlagning kunde han och hans assistent Albin Edberg presentera tävlingsrätterna för juryn. Huvudråvarorna till de två rätterna, en fisk- och en kötträtt, var bäcköring och pärlhöna.

– Det var en tuff resa. Det blev lite nervöst i början, men efter en halvtimme så började saker flyta som det skulle igen, sade Myllymäki till TT efter det att rätterna presenterats.

Flera tusen människor följde tävlingen på plats, varav en hel del svenskar. Även det svenska kungahuset var representerat, prins Carl Philip var på plats.

– Det är härligt med stödet, sade Tommy Myllymäki

 

Av: Fredrik Norlén

 

KÄLLA: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20234128.ab

 


Öppethus 2015

BildBOOMB....
Av: Fredrik Norlén

Thomas Sjögren inför årets kock 2015

 


Rl 1 i full gång

Jobbar och sliter =)
 
Ville inte vara med på bild....
 
Av: Fredrik Norlén

Åk 3 skapar egna trerätters...

Idag ha eleverna fått skapa sina egan trerättersmenyer delar en bildbomb på deras kreationer.
 
Av: Fredrik Norlén

Äntligen

Är åk 3 igång med sin sista matkurs någonsin... i alla fall i skolans regi. Idag leker vi "här är ditt kylskåp"
 
Av: Fredrik Norlén
 
 

Thomas Sjögren FD elev på Fridhemsgymnasiets restaurangprogram

Inför Årets kock berättat Thomas om sig själv och sin inspirationskällor...
 
 
 
Av:Fredrik Norlén

RL1 i köket

 Som ni ser är det full fart.
 
Av: Fredrik Norlén
 

RL2 äger!!

Vilken succé! Maten var klar i tid och smakade smakens... Alla gäster nöjda.
Tack för i veckan...
Av: Fredrik Norlén

RL1

Eleverna jobbar på med kurserna matlagningskunskap 1 och service och bemötande 1... här kommer lite bilder..
Lars i damman..
 
 
Av: Fredrik Norlén
 

Bilder från julavslutningen...

Här kommer lite bilder från julavslutningen. Lite sent men.... trevligt var det.
 
Av: Fredrik Norlén

Tora Sparkles testar Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Tora var och testade restaurang- och livsmedelsprogrammet inför gymnasievalet 2015
 
 
Av: Fredrik Norlén
 
 
 

Sök ord: RESTAURANG- OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, FRIDHEMSGYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, RESTAURANG OCH LIVSMEDEL, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSKOLA, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET UMEÅ, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN,  RESTAURANG ÖSTRA, ÖSTRA GYMNASIET, restaurang- och livsmedelsprogrammet, Fridhemsgymnasiet, Restaurang Östra


Long time no see

Då är vi igång med VT-15 lektioner. Ett nytt år och nya elever(för mig i alla fall) RL2K är i köket och arbetar med kursen mat2. Jag har vart med dem under APL:en men nu har jag de "på riktigt" i köket. En liten grupp om 9 personer.

I veckan jobbar vi mest med att hitta tillbaka i gruppen och köket men vi passar även på att laga lite mat. Chili con carne, tigerkaka och piccata på aubergine.  Lite bilder….

 
 
Ses snart igen
 
Av: Fredrik Norlén
 

RSS 2.0