Vilekn härlig prov dag

 

Igår hade vi praktiskt prov med RL2 i kursen mat2. Eleverna presterade på topp och alla gjorde ett fantastiskt bra jobb. Lite bilder på resultaten...

 

 
Av: Fredrik Norlén
 

Åk 1 filear fisk

Lite bilder på när åk 1 filear torsk
 
 
Av: Fredrik Norlén
 
 
 
 
 
 
 

Prov teoretiskt och praktiskt

 
Av: Fredrik Norlén
 

Tack RL 3 för lunchen

Idag bjöd RL 3 på avslutnings lunch, inget offeciellt. Tack för god mat.
oxfile carpaccio med äpple, manchego ost och rostade pinjenötter
 
Helstekt lammsadel med rödvinsreduktion, helstekt fasanbröst med svamppuré
 
Crème brûlée
 
Tack från oss genom Fredrik Norlén
 
 

Martin & Servera på besök

Martin & Servera håller kurs i vårt kök idag. En av våra "gamla" elever deltar.
 
'
Felix
 
Av: Fredrik Norlén
 

Bilder från Gårdagens lyckade buffé

Ännu en fantastisk buffé med underbara elever... Tack för denna vecka
 
Av: Fredrik Norlén
 

Förberedelser inför Spanien

 
Av: Fredrik Norlén
 

Grattis till våra kollegor från Lycksele

Restauranggymnasiet i Lycksele har återigen utmärkt sig på tävling. De är mycket duktiga på att hålla sig framme på olika tävlingar runt om i Sverige. Vi är både imponerade och avundsjuka.
 
Inlägget nedan är knyckt från VK måndag 17/3.
 
 
Av Lars Filén
 
 
 
 
 
 
 
Lyckselekockar tvåa i SM
 

Tannbergsskolans kockelever kammade hem silvermedaljen i Svenska mästerskapen för kockelever.

 

För tredje gången har elevkockar från Tannbergsskolan tagit sig till SM-final. I fredags åkte årskurs tre från restaurangutbildningen för att tävla med en trerätters middag mot sex andra lag. Klassen representerades av eleverna Ketsara Raksajit och Sabina Tellström. – Det var väldigt jämt i finalen och vi är kanonnöjda över silvret, säger läraren Åsa Johansson.

På fredagen genomförde eleverna de teoretiska proven, för att under lördagen ta sig an matlagningen. Ketsara Raksajit och Sabina Tellström tillagade två rätter, en variant av sushi till förrätt och en flamberad ananas till efterrätt. Fem timmar hade eleverna på sig att tillaga rätterna.

– Först under tävlingen fick de veta vad de skulle laga till varmrätt så det var jättespännande. De fick en råvarukorg och av den gjorde de bland annat en hel kotlettrad. Tjejerna gjorde ett kanonjobb, säger Åsa Johansson. Vinnare av tävlingen blev Mjölby gymnasium Dackeskolan.


Kompetensutveckling !!

Igår var alla lärare på en fantastisk kompetensutveckling tillsammans med vår närmaste chef. TACK för en fantastisk upplevelse…

 
 
Röding, Blomkål, 64c ägg, svartrot
 
Charkbricka, Bröd, anka, korv
 
Röbetsvariation, Rödbeta, förskost, anis
 
Droppe
 
Älg och svin, rotselleri, blåbär, kål
 
Snö
 
Ost, Från Svedjan
 
Äpple och maräng
 
Lingon, Lingon, nästan bränd grädde
 
Godislåda
 

Uppbaket 2014

 
Av: Fredrik Norlén

Bilder från den Italienska buffén mm.

 
Av: Fredrik Norlén
 

Lite bilder från ännu en lyckad vecka

Här kommer lite bilder från förberedelser inför tisdagens Italienska buffé
 
 
Av: Fredrik N
 

Plus

Jag på SVT:s programmet PLUS.
 
 
Av; Fredrik Norlén

RSS 2.0