Typiskt...

Jag hade tagit en hel del fina bilder från gårdagen men lyckade förstöra dem, dessa var de enda som blev kvar. Vill även passa på att tacka eleverna för en rolig vecka.
 
Tack och hej trevligt lov alla elever ses v.45
 
MVH Fredrik N

Bilder från igår

Vilken fantastisk lunch, eleverna dominerade i köket och serveringen. Vi lärare är super nöjda över går dagen och hoppas att även idag blir fantastisk.
 
Av: Fredrik Norlén

Tillbaka i köket

Nu är jag äntligen tillbaka i köket, eleverna har varit här med Olle. Det känns skönt och roligt och jag ser att eleverna har utvecklats. Vi kör ett sista gästtillfälle innan vi börjar med lite andra saker. Tog lite bilder under förberedelsepasset.

 
 
 
 
 
Av: Fredrik N

Utklipp från VK "Umeåkock kan bli Årets Kock"

Umeå En kock från Umeå har lyckats ta sig till semifinal i Årets Kock.

Thomas Sjögren är en av de 24 semifinalister som ska tävla i Årets Kock 2015. Den 14 oktober kämpar han i Halmstad om en finalplats.

Thomas Sjögren är uppväxt i Umeå men arbetar i dag på restaurangen Swedish Taste i Göteborg. Han har tidigare jobbat på till exempel 28+ och Thörnströms Privata Rum i Göteborg. Thomas Sjögren tävlar med receptet Sotad rygg av sej, frasig lav, broccoli, färsk löjrom och krämig ostronsmörsås.

Vinnaren av Årets Kock 2015 blir svensk mästare i professionell matlagning, erövrar titeln Årets Kock 2015, får ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.

Sista Chansen i Umeå

I år kom totalt 122 bidrag in till Årets Kock 2015. Av dessa har juryn valt ut 24 kockar som nu ska mötas i två semifinaler med tolv kockar i varje tävling. Först ut är semifinalen i Halmstad den 14 oktober. Den andra semifinalen äger rum i Borlänge den 24 oktober, samt Sista chansen i Umeå den 11 november. Nytt i år är att två semifinalister i både Halmstad och Borlänge tar sig direkt till finalen i Göteborg. Ytterligare fyra tävlande från Umeå går vidare. Därmed gör åtta kockar upp om titeln Årets Kock 2015 den 5 februari i Göteborg.

Källa: http://www.vk.se/1294136/umeakock-kan-bli-arets-kock

 

Av: Fredrik Norlén

 

RL3 tisdagen den 7/10

Havreflarn
Camilla o Selma
Helstekt oxfilé med skogssvampsås o jordärtskockspuré
Stekt torskrygg med bacon o kapris samt rödvinssås
Camilla o Jesper
Linn-Sofie o Isidor
Chokladmousse med halloncoulis o mandelflarn
Ädelostpaj
Ida o Linn-Sofie
Selma fångar laxen
Camilla i luckan
 Glad Ida
Moa i luckan
2 glada kockar
Isidor
Ida visar att hon ätit upp all mat
Dessertgänget
Oliver & Viktor Rockar looooooosssssssss
 

GRATTIS till Semifinalplatsen i Årets Kock 2015 med Thomas Sjögren

Stort grattis från oss på Fridhemsgymnasiet

Thomas Sjögren från Swedish Taste Restaurant i Göteborg med rätten "Sotad rygg av sej, frasig lav, broccoli, färsk löjrom och krämig ostronsmörsås"

 
Av: Fredrik Norlén

RL3 kväll i restaurangen 2014 10 01

Ida o Isidor
Jesper håller stälningarna
 
Full rulle
Torsk på bete med massa gott
Risotto med basilika o babyspenat samt en svamprulle
Jesper Isidor Ida
Viktor o Oliver i luckan
Jaha
 
Pavlova
Torsk
Kycklingballotine
Rotfruktschips
Desserter på G
Stjärnkocken
Va dådå
Isidor stretchar
Torsk
Kyckling
Amusse
Sallad
 

Michelin uppgraderar svensk-krog

 
Aquavit i New York                                                Foto: PONTUS HÖÖK

Det blev rekordmånga New York-krogar som förärades Michelinstjärnor när Guide Michelin på tisdagen presenterade sin särskilda edition för "det stora äpplet".

 

Hela 73 krogar belönades med stjärnor och bland dessa "svensk-krogen" Aquavit som nu uppgraderats till två stjärnor.

I och med tisdagens besked är Aquavit en av nio två-stjärniga krogar i New York. Totalt fem restauranger har tre stjärnor.

Första svenska kvinnan

Aquavit startade redan 1987 av bland andra Håkan Swahn och han lyfter nu i en mejlkommentar om uppgraderingen till TT fram restaurangens kökschef, 33-åriga Emma Bengtsson; den första svenska kvinnan att få två stjärnor och endast en av två kvinnor i USA med två stjärnor.

"Emma representerar det nya nordiska köket mycket väl utan att ta till för mycket experimentella grepp. Hon står för en genuin kvalitet med moderna metoder och råvaror där gästen också känner igen sig", skriver Swahn om sin kökschef som befordrades till posten i april i år.

”Hoppas det inspirerar tjejer”

"Jag hade visserligen direkt gjort en del ändringar på menyn men hoppades att vi skulle få behålla stjärnan eftersom jag var rätt ny på posten. Det känns helt fantastiskt i dag och jag hoppas det inspirerar många tjejer i mitt yrke att sikta högt", kommenterar Emma Bengtsson tisdagens glädjebesked i mejlet.

Av: Fredrik Nolrén
 
 
 

RSS 2.0