Sommaren närmar sig med storm..

Snart är det sommarlov och alla får ledigt så även vi. Bloggen kommer att som vanligt ligga i dvala tills nästa termin och det kanske kommer några sporadiska uppdateringar men i övrigt så kommer det tyvärr inte hända speciellt mycket. Jag hoppas att det blir ett litet inlägg till innan vi går på sommarlov om skolavslutningen!
Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, RESTAURANG OCH LIVSMEDEL, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSKOLA, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET UMEÅ, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN

Bakfickan!

Jag minns inte om jag visade hur det blev när det blev klart i vår "bakficka" som vi plötsligt fick ett infall att renovera. Det var så att det målades om i skolan och vi passade på att fråga några målare om de kunde måla lite i vårt klassrum, så vi röjde ut klassrummet och fick det målat =).

Av: Fredrik NorlénSök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, RESTAURANG OCH LIVSMEDEL, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSKOLA, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET UMEÅ, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN

De får lättast jobb just nu


Ungdomar med gymnasiekompetens kan glädjas åt att det är relativt lätt att få ett arbete idag, lättare än på flera somrar. "Det finns väldigt goda möjligheter att hitta jobb nu", säger AF:s prognoschef. 

Läget på arbetsmarknaden ser ljust ut. Särskilt för de som är unga och har gått ut gymnasiet. Det säger Tord Strannefors, prognoschef på Arbesförmedlingen (AF).

- Det finns väldigt goda möjligheter att hitta jobb nu och ungdomar gynnas mer när det är ett sånt läge. Många arbetsgivare vill förnya när de rekryterar, säger Tord Strannefors.

För de som snart lämnar gymnasiet ser det alltså ovanligt ljust ut på arbetsmarknaden och Tord Strannefors säger att det ser mycket bättre ut för ungdomarna som går ut gymnasiet idag, när det gäller möjligheten att få jobb, än vad det gjort föregående somrar.

I dagsläget finns det jobb bland annat inom handel, hotell- och restaurang men även inom byggsektorn.

- De som har gått byggprogrammet på gymnasiet har goda möjligheter. Även de som har gått en allmän utbildning på gymnasiet, de kan komma in på ett företag där de sedan får internutbildning, säger Tord Strannefors.

Vidare nämner han transportering där man exempelvis kan jobba på åkeri eller köra buss.

En annan positiv sak är att arbetsmarknaden utvecklas väl i stort sett i hela landet, enligt Tord Strannefors. Som vanligt är det dock lättast att få jobb i storstäderna.

Men det finns även goda möjligheter till ett arbete i Norrland i de olika gruvprojekten. Trögast går det i Västernorrland och i Gävleborg, sist nämnda län är ett av de områden som har den högsta arbetslösheten.

Tittar man på de unga som inte har gymnasiekompetens är det däremot betydligt svårare att hitta ett arbete, och det är en relativt stor grupp.

- Generationsväxlingen gynnar de allra flesta, men inte de som har en kort utbildning - och det är en rätt stor grupp. Omkring 110 000 har inte gymnasiekompetens, konstaterar Tord Strannefors.

Av dessa har inte alla gått i grundskolan, tillägger han. En annan grupp som har svårt att komma in på arbetsmarknaden är de som är lite äldre.

- Det är inte roligt att vara 50 plus. Äldre har alltid haft svårare att få nytt jobb. Men ju bättre bakgrund man har desto enklare är det, säger Tord Strannefors.

Källa: http://www.e24.se/makro/sverige/latt-hitta-jobb-for-gymnasieungdomar_2828775.e24


Noma på kokpunkten


Chef René Redzepi


Igår kväll såg jag en dokumetär som gick på SVT24 kl 22.00-23.00 som hette "Noma på kokpunkten" jag blev så till mig att jag inte kunde sova efter detta. Jag undrar om någon vet om det går att få tag på denna dokumentär på något sätt? Jag skulle så gärna vilja visa alla elever som inte såg den. Det är en Dansk dokumentär från 2008! Om ni vet något sät eller någon som spelade in detta program skriv en kommentar på detta inlägg är ni snäll.

 
MVH Fredrik Norlén

Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN

Nu är det rent och snyggt

Och alla redskapen har fått en plats i köket. Eleverna gjorde ett mycket bar jobb de sista dagarna i köket i kursen EU-mat och städade och plockade i ordning.

Av: Fredrik NorlénStorstädning i köket

Då var det dags att se over redskapen och städa inför nästa termin. Alla eleverna jublade av glädje när vi berättade att vi skulle städa?! eller.... I alla fall gick första dagen som en dans och alla drog sitt strå till stacken som man brukar säga. Lite bilder från dagen.


Tjuv tog en bild på Megan hoppas att hon inte skadar mig för det..


Vi städar ordentligt..


The gang


Porslinsförråd fd. torrförråd


John och Mia i bild

Av: Fredrik Norlén

Mer bilder från grythyttan

Kommer lite mera bilder från vårt besök i grythytta.
Juryn


Vinnar rättenAv: Fredrik Norlén
Uppdatering hottest chef 2011

En hedrande fjärde plats blev det för Daniel i tävlingen dock hade han vunnit om inte en viss lärare(jag) tagit fel fjälster till korven vilket gjorde att Daniel inte kunde göra korven och därigenom inte fick till sin rätt till 100%, Men som den kämpe som han är gjorde han ändå sitt bästa och avslutade tävlingen med stil. Lägger upp lite bilder nu och mera senare när jag har mera tid.


Tävlingsköken


Tävlingsköken


Daniel in Action


Prisutdelning

Av: Fredrik Norlén


PS: Mer bilder kommer


Hottest chef 2011

Idag är dagen D för Daniel. Jag och Lars har varit och recat så vi vet var han kommer att tävla och hur det ser ut. Tyvärr glömde jag kabeln till kameran så alla bilder kommer efter vi kommit hem =(. Mer uppdatering följer...

Av: Fredrik N

Pizi on the Blogg

Heeejj Bloggen!

Sådär ja nu har ännu en vecka gott och det var det sista på kursen :( Nästa vecka blir det storstädning av köket som jag verkligen tror att alla ser fram emot eller inte!! :P

Denna vecka har gått super bra och jag hoppas verkligen att lärarna är nöjda med oss och med kursen. Vi är i alla fall jätte nöjda, fast vi längtar tills vi får sommarlov :D

Denna vecka har vi haft länderna Spanien och Tyskland, gästerna var jätte nöjda med båda länderna och mycket beröm, idag fick vi till och med applåder av gästerna och vi hade ett bröllopspar som firade bröllopsdag.

Nu kommer lite sköööna bilder på våra underbara lärare :P (man måste ju smöra lite) ^^

 
Här är Ulla våran serveringslärare! :)


Här är Fredrik en av våra kökslärare! :)


 
Här är då den andra köksläraren Jörgen! :)

Okej, och ni lite underbara bilder på oss såklart! Se och njut!

 
Här har vi då Emmelie och John som gör sig redo för att gästerna ska komma :)Här är Mia och Kevin som också snart ska ta emot lite gäster!Daniel på hugget med sina panerade fläskbitar.


Amanda B fixar Risotto till alla oss hungriga små grisar (alltså vi elever)  :)

 
Här är dukningen som vi hade på Spanien, blev super bra :D
 

Amanda B och Marre älskar verkligen att städa, ser det iallafall ut som

 
Här är städnigen av restaurangen Mia och Megan städar bort alla ljus och dukar!Dream team i serveringen!! :)


Intressant bild?

Idag när jag kommer på jobbet och går förbi vita tavlan ser jag ett ansikte som jag känner igen! När jag tittar närmare och läser texten ser jag att det kan bara vara en person som bilden föreställer, gissa vem??Av: Fredrik Norlén


Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011


Spanien, Spanien & Spanien

Dofterna sprider sig som en varm medelhavsbris över restaurangen.
Det märks verkligen när eleverna tycker det är kul att vara i köket, en mycket ståtlig och trevlig Tapas- buffé är uppdukad, och gästerna ser glada och imponerade ut!
Patricia har varit köksmästare med bravur, och styrt köket med en len järnhand;)
Direkt när lunchen är över börjar vi förbereda inför den Tyska matinvationen imorgon!


John är en mycket stolt bagare och visar upp sina sjyssta bröd!


Emelie jobbar med lite örter till garnityr


Amanda fokuserar mitt bland den semitorkade tomaten


Rostad & skalad paprika fylld med örtsmör och citrusmarinerade oliver
Mia vevar i den fantastiskt goda Paellan

Av: Jörgen Engdahl

Sista veckan i köket med EU-Mat

Tiden går fort när man har roligt, brukar man ju säga, och det är precis vad som hänt med kursen EU-Mat tiden har bara rusat förbi och nu är det sista veckan med matlagning för gruppen. I veckan gör vi mat från Spanien och Tyskland.


Patricia har blivit tilldelad ett tungt ansvar som KM under Spanien och håller ett vkande öga över allt som händer i köket (ibild Emma och John)


Kevin är konsentrerad på sitt arbete


Emilie och Robin tävlande för att avgöra vem som var snabbast, vem vann??


Även om Patricia är KM så kan inte Jörgen släppa alla, utan hjälper Mia och Megan(bakom Jörgen)


Sevisen (Camilla) jobbar stenhårt för att hinna med allt som skall förberedas 


Christoffer rusar förbi..


Daniel tar hand om de manliga sysslorna...


Andra sitter och surfar... (eller jobbar med att skriva menyn)

Av: Fredrik Norlén

 

Renoveringen

Efter det tidigare uppgraderingar som vi gjort i köket var vi inte helt nöjda, med efter lite fix och trix har alla bitar fallit på plats och köket har fått en rejäl ansiktslyftning.


Inte riktigt  i ordning men bättre


Luckan =)


Bänken vid spisen


Med lådorna


Whiteboard i köket


Viktig information!!

Av: Fredrik Norlén


Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011


4 freaking dagar!

Med 4 dagar kvar är jag oroväckande lugn över äventyret i Grythyttan på fredag....
Har iaf försökt träna lite idag men ska köra mer imorrn och hoppas på att Andreas är där och hjälper lite.
Dagen börja iaf med att jag knalla ner till NK för att snacka med en kockpolare från förra praktiken (Putte) som just nu är köksmästare över Bobergs i NK-huset och trycker sjukligt mycket mat varje dag. Iaf så hade hansjukt mycket att göra så han visade en snabb rundvandring i köket de har (OTROLIGT STORT) och sa sedan att de behöver mig och att jag alltid är välkommen dit och jobba för honom eftersom han vet hur jag är i köket. Så nu är det i första hand att provjobba på Ulvön när ja kommer hem och om det skiter sig har jag alltid Bobergs som backup....
Örnsköldsvikare eller 08:a :P
Dagen förövrigt har varit väldigt händelselös med lite gäster och en snabb hemgång vilket var skönt eftersom jag jobbar dag imorrn...tagga! :D
PEACE!

Källa: http://dannesvardag.blogg.se/

Finalisterna i Hottest Chef Contest 2011

Nyheter - Ätbart & Drickbart

2011-04-12

Finalisterna i Hottest Chef Contest 2011

Stort Grattis till våra Finalister som kommer tävla för titeln Årets Hottest Chef Contest 2011. Finalen går av stapeln i Måltidenshus, Grythyttan den 13 maj, 2011


Efter många otroligt bra och genomarbetade bidrag har följande fem personer gått vidare till Finalen i Årets Hottest Chef Contest 2011, som i år kommer att vara den 13 maj i Måltidenshus i Grythyttan.

Daniel Lindgren
Östra gymnasieskolan, Umeå
Lärare: Fredrik Norlén, Jimmie Lannér
 
Jennifer Andrén
Almåsgymnasiet, Borås
Lärare: Mats Ahlberg
 
Frida Sandberg
Stockholms Hotell- och Restaurangskola
Lärare: Bengt Sundberg
 
Sigfrid Hanberger
Dackeskolan, Mölby
Lärare: Katarina Westlund
 
Martin Johansson
Dackeskolan, Mölby
Lärare: Katarina Westlund

Vi önskar alla finalister lycka till.

Stort tack till alla er som skickat in era bidrag.


Källa: http://www.arvidnordquist.se/Nyhet-377.aspx?M=News&PID=15&NewsID=359

Krog: Välkomnande blandning på Grands enstjärnigaEn förförisk doft av äppelpaj möter oss på Matbaren, den enklare av Mathias Dahlgrens båda restauranger i Bolinderska palatset i Grand Hôtel. Restaurangerna fyller fyra år nästa lördag och har en respektive två stjärnor i Guide Michelin att vårda.

Pajen står på ett bord mitt i lokalen, bredvid en stor korg med äpplen. Men riktigt så enkelt som äppelpaj är det förstås inte, hjortron och kvitten ingår också. Smulpajen som kallas ”nyhet” på menyn, smakar minst lika gott som den doftar och kan säkert ta upp kampen med den ugnsbakade vilda chokladen från Bolivia, som nu sägs vara såld i fler än 34.609 portioner.

Varje gäst får
en brun påse, märkt med dagens datum, fylld med välsmakande knäckebrödsbitar av skilda slag. Mjukt smör serverat på skiffersten hör till. Nybakat surdegsbröd kommer senare. Vattnet serveras i tunna udda seltersglas.

Här råder en
välkomnande blandning av högt och lågt, av findesign och lantligt rustikt – det finns något för var och en, både i miljön och på matsedeln. Och det är maten som är huvudsaken.

Menyn ligger som
pappersunderlägg på borden. Allt är mellanrätter i fråga om storlek, ”från landet, från utlandet och från växtriket”. Dessutom finns mejerier (ost) och kallskuret (kokt pressat grishuvud) samt desserter ”från konditoriet”. Till detta erbjuds väl valda drycker med mycket doft och smak.

I det öppna
köket kan man se hur arbetet flyter imponerande lugnt och effektivt. Rätterna kommer snabbt på bordet, trots att man bara får beställa en åt gången.

Förhållandevis enkla och väl kända rätter, tillagade av de bästa råvaror på ett sätt som lyfter alla smaker till nya höjder, är ett svårslaget koncept.

Saltkokta havskräftor från
Bohuslän smakar som om de kom direkt från havet, till och med en måndagskväll. Det är en rejäl portion spänstiga, välfyllda stjärtar och mindre matiga klor, serverade med en mild sås. Det är definitivt värt arbetet med att knäcka och skala – fantastiskt som förrätt men tar tid att äta och kan nog räcka även som ensamrätt i kombination med en dessert, för den som inte är så hungrig.

Sashimi på salmalax
och renkalv är personalens andra favorit som inledning. Det är två smakrika råvaror som får extra sting av ingefära och pepparrot.

Svensk bläckfisk har
vita tentakler och serveras tillsammans med räkor i en soppa med asiatiskt bett. Ingefärsöl är ett oväntat men lyckat dryckesförslag och ett bra exempel på hur mat och dryck kan lyfta varandra.

Bohuslän står för
de flesta av havets delikatesser. Stekt fjärsing, en fisk som man inte ser ofta i Stockholm, trivs utmärkt ihop med mild surkål, tunt rökt sidfläsk och smörsås. Den slår den ångade sejen med skogssvampsemulsion, forellrom och sticklök med ett par fenlängder.

Köttälskarna får sitt
lystmäte de dagar det serveras svårslagna hamburgare, gjorda på exklusivt Wagyukött (även känt som Kobebiff) från Västervik. Men det finns mer att välja på, kombinationen hjortinnanlår och vildsvinskorv är ett bra alternativ.

Vegetarianer behöver inte
heller förtvivla, rödbetor & jordärtskocka är ett läckert inslag från växtriket med små milda rödbetor till jordärtskocksmos, förstärkt av lagrad ost. Blad, skott och örter låter inte så mättande men bladen är många fler än man skulle vänta sig.

Den som vill
boka bord bör vara ute i god tid. Men alla platser kan inte bokas. Chansen att äta gott utan förplanering verkar vara betydligt större än den brukar beskrivas. Inte vid något av våra besök på vardagskvällar har det varit fullt vid bardisken.

Bemötandet är värt
en guldstjärna. Här behöver ingen känna sig bortkommen.

Att se Mathias
Dahlgren själv i arbetskläder ute i restaurangen är också trevligt. Men att få en flaska vin på notan i stället för ett glas känns inte stjärnklart.

Avslutningen är annars
lika god som början. Små madeleinekakor som bjuds till kaffet får oss att drömma – inte om den tid som flytt, utan om nästa besök.Källa: di.se


Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011


Västerbottens folkbladhttp://www.folkbladet.nu/253593/2011/05/06/umeaelev-i-kockfinal
Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011

endast 1 vecka kvar till d-day!!!

Med en vecka kvar till finalen i Tabascos hottest chef 2011 så börjar nerverna att slå in.
Har idag tränat på rätten och det gick sådär med lite tidstapp och småmissar på de olika delmomenten.
Men men, inget som inte går att fixa på en vecka. Ska nu till måndagen träna som tusan på det viktigaste momentet för att sätta det klockrent.
Dagen började som sagt med att fixa ihop mina saker till träning då en virrig tant från vf ringer brytandes på findska så ja knapp förstod va hon sa och tog en del av min dyrbara tid :P Sen blev det träning och blev helt tom i huvet efter de 1 ½ timmarna (fattar inte hur årets kockarna orkar). Efter träningen kom budbilarna med tonlass av varor som så klart praktikanterna åker på och just då är hissen trasig så vi få bära allt för hand, och mitt i allt ihop så ringer vk så klart och tar ännu mer tid av mig....suck!
Inte lätt att va het :P
Efter ett 13 timmars pass senare med en hektisk service då alla komma samtidigt och en trött resa till uppsala så ligger jag nu här än en gång med en pirog i magen på madrassen och ska sluta mina ögon.
PEACE!

Källa: http://dannesvardag.blogg.se/

Goddagens


Idag har varit en väldigt intressant dag, jag kom vid 5 i åtta imorse precis som vanligt till jobbet. Punktlig som vanligt.
Hur som haver så reagerar jag över att stället ser helt dött ut, men orkar inte fundera något mer över det utan slår in
koden till personalingången och kastar upp dörren.
Larmet börjar tjuta och jag, trött och jävlig stog med dörren uppe i typ 15 sek och fattade nada.
Drog igen dörren och stod funderade på om det var något annorlunda med denna dag. Hade inte fått någon info om det så jag stod bara och väntade på att någon skulle dyka upp, securitas, någon annan anställld eller vad som helst hade underlättat min situation. Jag brukar alltid vara före dom ordinarie kockarna med några minuters marginal, så även denna dag. Till slut kom anders lunkande och sa att jag gjort rätt som gick ut igen. Sen kommer en kvinna från receptionen och har larmat av. varken städ eller frukostvärdar hade börjat vid 5 som de brukar utan var lediga för hotellet var tomt på gäster. Larmet hade gått till sekuritas men dom ringde receptionen och frågade om det var nå vajsing istället för att bränna dit för att hitta en ensam, stor, rädd nallebjörn i svart onepiece som löst ut larmet. Tacka fan för det.
Har hyvlat mig med mandolinen idag i fingret också, blev bara en skråma men jag blöder ju som en gris så fort något rör mig så jag bytte plåster typ 4 gånger.
Har även fått reda på att våra kära lärare kommer hit och hälsar på oss, blev sjukt nöjd att om skulle ta sig den tiden att göra det bara för våran skull. Kom sedan på att bananiel lindgren (känd från teve och lärarnas guldgosse) ska tävla i den här byn uppe på högskolan på det datumet lärarna kommer. Otippat att det inte bara var för min och ogges sull.
Bakade för några dagar sedan en tårta och ställde in i personalkylen, snäll som jag är. Finner nu att i slutet på veckan så har det försvunnit ungefär 2 bitar, en av dessa har jag tagit själv. Kanske inte är den bagare jag alltid trott mig vara, Eller så tyckte dom att den var för fin för att ätas. Jag tror mer på alternativ 1.
Carl-jan sends his reguards, over and out!

Av: Albin B

Källa:http://enredigstek.blogg.se/


Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011

8 dagar kvar....

Ännu en produktiv dag på Pontus med gänget och Kennie som kom idag.
Jadu, va kan man säga om dagen? Jobba som en tok och ätit endast en macka, så de blev en cheese på väg hem :D
Var dock tvungen att nu gå tillbaka till Pontus för att lämna inköpslista till upplagning imorrn inför Andreas Hedlund & Co. TAGGA! sovmorgon till hela halv 11 då ja ska börja plocka ihop mina saker för att sedan börja halv 12 och sedan vara klar 1. D-dagen närmar sig med stormsteg, efter igår kändes allt great med rätten men nu är ja lite nervös över vad Andreas ska tycka om den.....det skiter jag i nu, jag är stolt över det jag skapar så länge jag är nöjd med det!
PEACE!

Av: Daniel L

Vi försöker att vara rättvisIbland misslyckas vi och ibland lyckas vi. Vår ambition och mål är att ge alla elever samma möjlighet sedan är det upp till varje elev att förvalta sin kunskap och söka hjälp för att fördjupa den. Vi anser att det är viktigt att ta till vara den kritik och den information som vi får från elever. Vi är bara människor och strävar efter att bli bättre och bättre för att kunna ge en så bra utbildning som möjligt till de studenter som väljer att utbilda sig hos oss.


Av: Fredrik Norlén


Artikel i VKhttp://www.vk.se/Article.jsp?article=441911


Av: Fredrik Norlén

Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011

Emma blogga


Tjenixen!
Idag hade vi en skandinavisk buffé i restaurangen, Vi var väl förberedda när vi kom till köket i morse så vi behövde inte stressa allt för mycket.


Jennifer hade tillsammans med John hand om desserterna.


Kevin skivar gravad lax, han tyckte att han själv var snabbast av alla med sysslan!


Glada Marre var dagens köksmästare och hon hade koll på allt.
Grymt bra jobb!


Camilla hade inget att göra så hon lagade smör med bröd.


Fint !


Grabbarna grus kokar gräddsås, Marre håller ett öga på dom.

Såja, de va väl dagens lektion i stora drag.
Jag tackar för mig och hoppas alla våra gäster är nöjda med maten!

Av: Emma S

9 dagar!!!!

Idag har vart en otroligt rolig, stressig (gillar ju de :P) och upplysande dag.
Dagen börja med packa mat till take-away (mindre kul kanske :P) men fortsatte sedan med besök från sveriges mästerkock Louise som var och åt mat som otroligt nog kände igen mig :D trevlig trevlig!
Efter service var klar för min del skulle jag träna tävling.....SAKNAS JU MASSA SAKER! Så tog en rask prommis ner till NK och köpte bland annat tabasco chipotle och fänkål....tänk på den ni :P.
När jag kommer tillbaka står ett välbekant huvud vid köket och väntar på mig, min kära granne Anna-Karin som besöker då hon är på konferans här nere. Fortsatte sedan med träningen som enligt mig gick väldigt bra och var givande, och med dessa skitmaskiner och strul som uppstog så var ja klar efter ca 2 timmar vilket jag är helnöjd med. Stort tack till Leo som under middagsservice hinner ta sig tid att smaka och ge tips på min rätt, och jag mår mycket bättre nu efter jag har tränat. Nu blir det upplagning på fredag för Andreas Hedlund & co. :D
Slutligen så ska ja säga välkommen till Kennie Lannér som ska börja jobba på Pontus imorrn, lycka till det kommer bli kalas!
Dagens citat: Sätt ditt namn på och skriv: Den som rör blir könsstympad! - Anonym :P
PEACE!


Källa: http://dannesvardag.blogg.se/


Av: Fredrik Norlén


Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN


Frankrike

Dagarna går med en rasande fart, men jag skulle ljuga om vi inte märker att vi blir trötta efter långa dagar i köket. Ibland blir det så stressigt att vi inte hinner äta på utsatt tid. det är som det är på en riktig restaurang där gästen alltid är i fokus och vi kockar och servitriser/servitörer får äta när det finns tid.


Emilie och linda gör desserten


Full fart vid spisen (Zhe, Amanda och Carl G)


Även Gabriella och Carl J sliter vis spisen


Även idag är samarbetet på topp


Snygga servitörer och servitriser med passande utstyrsel


"beau mec" Kevin


Fint uppdukat som vanligt


"gars cool" Kevin och BjörnAv: Fredrik Norlén

Vi är tillbaka i köket

Nu kör vi för fullt igen. Idag serverar vi en fransk meny i form av en buffé. På menyn finns lite smått och gott vad säga om till exempel "Escargots au roquefort" eller "Coq au vin" eller varför inte en klassisk "Tarte tatin". Här kommer lite trevliga bilder på förberedelse passet igår.

 
Gabriella och Marre fixar laxen


Team Carl jobbar hårt inför ny premiären


Jörgen tittar på med hökögat när Joakim hackar löken


John och kevin skriver om menyn inför idag, Kevin har fixat stämningen med en basker


Robin silar soppan


Ju fler kockar? (jennifer, Linda, Emilie och Julia)


Vissa lärare har roligare än andra!!!


Av: Fredrik NorlénSök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN11 dagar kvar!"Med 11 dagar kvar börja oron sprida sig i kroppen över hur undertränad jag är för att möte de 4 andra i en final.
Ska iaf ge in min inköpslista till Martin idag och förhoppningsvis få träna imorr noch på onsdag med några av stockholms främsta kockar! 11 dagar....känns som att jag står med tårna över klippkanten, bara synd att repet inte blivit inspekterat innan jag är på väg att hoppa! Blir till att nöta sönder receptet dag och natt nu i 11 dagar!
Skulle betyda oerhört mycket om så många som möjligt tog sig till grythyttan 13:e maj och hejjar på mig i finalen av Hottest chef 2011. Dags för en kvällsservice på Pontus igen med förhoppningar på en spännande och krävande service drar jag nu iväg.
PEACE!"

Källa: http://dannesvardag.blogg.se/

Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN


RSS 2.0