Äntligen har vi öppnat igen - och det med besked!

Efter vår annons i VK har bokningarna strömmat in och restaurangen har varit fullsatt torsdag och fredag.
I årskurs två har tempot skruvats upp jämfört med ettan. Vi har nu "riktiga" gäster som ska få proffsig service och vällagad mat. Eleverna har tyckt att det har varit både roligt och lärorikt. De har dessutom fått känna på den stress som lätt kan uppstå i ett restaurangkök och förstått vikten av kommunikation.

För mer information om bokningar och öppettider klicka HÄR.




Ulla och Albin vid bongmaskinen.





Vid tangenterna:
Fredrik, Lars och Jimmie

Recept på Choklad- och pinjekaka 8 portioner

I





Ingredienser:


2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
2 tsk vanljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa

Gör så här:


1.
Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Rör i smält smör.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.

4. Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.

5. Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.

6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.

7. Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.



Receptet är stulet av Leila...
Källa: www.recept.nu




Jimmie, Fredrik och Lars


RSS 2.0