Här är Sveriges bästa kock

Ett stort grattis från oss på restaurang- och livsmedelsprogrammet i Umeå.
 
 

Årets kock är  korad. Vinnarens recept var en "Hällristad fjällröding med kallrökta slag".

Stockholmaren Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, vann tävlingen Årets Kock som avgjordes på fredagen i Stockholm.

 
I finalen skulle  sex kockar göra det bästa av huvudråvarorna fjällröding och dovhjort.

Finalisterna hade fem timmar på sig och vinnaren lagade ”Hällristad fjällröding med kallrökta slag serveras med helstekt blomkål, vintergrönsaker, dillsås samt Himmelsraften med ansjovis. Den andra vinnande rätten var Pepparstekt dovhjortssadel med rostad jordärtskocka, jordärtskockskräm, svamp samt löksky och riven svecia.”

Det var fjärde gången Daniel Räms var i final i tävlingen, men första gången han fick ta emot  guldmedaljen.

Silvret gick till Johan Backeus, Restaurang Lux, Stockholm och bronset till Jesper Bogren, Norda Bar & Grill, Göteborg.

 

Av: Fredrik Norlén

 

 

Källa: di.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0