Sommaren närmar sig med storm..
Snart är det sommarlov och alla får ledigt så även vi. Bloggen kommer att som vanligt ligga i dvala tills nästa termin och det kanske kommer några sporadiska uppdateringar men i övrigt så kommer det tyvärr inte hända speciellt mycket. Jag hoppas att det blir ett litet inlägg till innan vi går på sommarlov om skolavslutningen!

Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, RESTAURANG OCH LIVSMEDEL, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSKOLA, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET UMEÅ, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN
Bakfickan!
Jag minns inte om jag visade hur det blev när det blev klart i vår "bakficka" som vi plötsligt fick ett infall att renovera. Det var så att det målades om i skolan och vi passade på att fråga några målare om de kunde måla lite i vårt klassrum, så vi röjde ut klassrummet och fick det målat =).



Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, RESTAURANG OCH LIVSMEDEL, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSKOLA, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET UMEÅ, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN
De får lättast jobb just nu
Ungdomar med gymnasiekompetens kan glädjas åt att det är relativt lätt att få ett arbete idag, lättare än på flera somrar. "Det finns väldigt goda möjligheter att hitta jobb nu", säger AF:s prognoschef.
Läget på arbetsmarknaden ser ljust ut. Särskilt för de som är unga och har gått ut gymnasiet. Det säger Tord Strannefors, prognoschef på Arbesförmedlingen (AF).
- Det finns väldigt goda möjligheter att hitta jobb nu och ungdomar gynnas mer när det är ett sånt läge. Många arbetsgivare vill förnya när de rekryterar, säger Tord Strannefors.
För de som snart lämnar gymnasiet ser det alltså ovanligt ljust ut på arbetsmarknaden och Tord Strannefors säger att det ser mycket bättre ut för ungdomarna som går ut gymnasiet idag, när det gäller möjligheten att få jobb, än vad det gjort föregående somrar.
I dagsläget finns det jobb bland annat inom handel, hotell- och restaurang men även inom byggsektorn.
- De som har gått byggprogrammet på gymnasiet har goda möjligheter. Även de som har gått en allmän utbildning på gymnasiet, de kan komma in på ett företag där de sedan får internutbildning, säger Tord Strannefors.
Vidare nämner han transportering där man exempelvis kan jobba på åkeri eller köra buss.
En annan positiv sak är att arbetsmarknaden utvecklas väl i stort sett i hela landet, enligt Tord Strannefors. Som vanligt är det dock lättast att få jobb i storstäderna.
Men det finns även goda möjligheter till ett arbete i Norrland i de olika gruvprojekten. Trögast går det i Västernorrland och i Gävleborg, sist nämnda län är ett av de områden som har den högsta arbetslösheten.
Tittar man på de unga som inte har gymnasiekompetens är det däremot betydligt svårare att hitta ett arbete, och det är en relativt stor grupp.
- Generationsväxlingen gynnar de allra flesta, men inte de som har en kort utbildning - och det är en rätt stor grupp. Omkring 110 000 har inte gymnasiekompetens, konstaterar Tord Strannefors.
Av dessa har inte alla gått i grundskolan, tillägger han. En annan grupp som har svårt att komma in på arbetsmarknaden är de som är lite äldre.
- Det är inte roligt att vara 50 plus. Äldre har alltid haft svårare att få nytt jobb. Men ju bättre bakgrund man har desto enklare är det, säger Tord Strannefors.
Källa: http://www.e24.se/makro/sverige/latt-hitta-jobb-for-gymnasieungdomar_2828775.e24
Noma på kokpunkten

Chef René Redzepi
Igår kväll såg jag en dokumetär som gick på SVT24 kl 22.00-23.00 som hette "Noma på kokpunkten" jag blev så till mig att jag inte kunde sova efter detta. Jag undrar om någon vet om det går att få tag på denna dokumentär på något sätt? Jag skulle så gärna vilja visa alla elever som inte såg den. Det är en Dansk dokumentär från 2008! Om ni vet något sät eller någon som spelade in detta program skriv en kommentar på detta inlägg är ni snäll.
MVH Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN
Nu är det rent och snyggt








Av: Fredrik Norlén
Storstädning i köket

Tjuv tog en bild på Megan hoppas att hon inte skadar mig för det..

Vi städar ordentligt..

The gang

Porslinsförråd fd. torrförråd

John och Mia i bild
Av: Fredrik Norlén
Mer bilder från grythyttan




Juryn

Vinnar rätten







Av: Fredrik Norlén
Uppdatering hottest chef 2011
En hedrande fjärde plats blev det för Daniel i tävlingen dock hade han vunnit om inte en viss lärare(jag) tagit fel fjälster till korven vilket gjorde att Daniel inte kunde göra korven och därigenom inte fick till sin rätt till 100%, Men som den kämpe som han är gjorde han ändå sitt bästa och avslutade tävlingen med stil. Lägger upp lite bilder nu och mera senare när jag har mera tid.
Tävlingsköken
Tävlingsköken
Daniel in Action
Prisutdelning
Av: Fredrik Norlén
PS: Mer bilder kommer
Hottest chef 2011
Av: Fredrik N
Pizi on the Blogg
Heeejj Bloggen!
Sådär ja nu har ännu en vecka gott och det var det sista på kursen :( Nästa vecka blir det storstädning av köket som jag verkligen tror att alla ser fram emot eller inte!! :P
Denna vecka har gått super bra och jag hoppas verkligen att lärarna är nöjda med oss och med kursen. Vi är i alla fall jätte nöjda, fast vi längtar tills vi får sommarlov :D
Denna vecka har vi haft länderna Spanien och Tyskland, gästerna var jätte nöjda med båda länderna och mycket beröm, idag fick vi till och med applåder av gästerna och vi hade ett bröllopspar som firade bröllopsdag.
Nu kommer lite sköööna bilder på våra underbara lärare :P (man måste ju smöra lite) ^^
Här är Ulla våran serveringslärare! :)
Här är Fredrik en av våra kökslärare! :)
Här är då den andra köksläraren Jörgen! :)
Okej, och ni lite underbara bilder på oss såklart! Se och njut!
Här har vi då Emmelie och John som gör sig redo för att gästerna ska komma :)
Här är Mia och Kevin som också snart ska ta emot lite gäster!
Daniel på hugget med sina panerade fläskbitar.
Amanda B fixar Risotto till alla oss hungriga små grisar (alltså vi elever) :)
Här är dukningen som vi hade på Spanien, blev super bra :D
Amanda B och Marre älskar verkligen att städa, ser det iallafall ut som
Här är städnigen av restaurangen Mia och Megan städar bort alla ljus och dukar!
Dream team i serveringen!! :)
Intressant bild?
Idag när jag kommer på jobbet och går förbi vita tavlan ser jag ett ansikte som jag känner igen! När jag tittar närmare och läser texten ser jag att det kan bara vara en person som bilden föreställer, gissa vem??
Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011
Spanien, Spanien & Spanien
Det märks verkligen när eleverna tycker det är kul att vara i köket, en mycket ståtlig och trevlig Tapas- buffé är uppdukad, och gästerna ser glada och imponerade ut!
Patricia har varit köksmästare med bravur, och styrt köket med en len järnhand;)
Direkt när lunchen är över börjar vi förbereda inför den Tyska matinvationen imorgon!

John är en mycket stolt bagare och visar upp sina sjyssta bröd!

Emelie jobbar med lite örter till garnityr

Amanda fokuserar mitt bland den semitorkade tomaten

Rostad & skalad paprika fylld med örtsmör och citrusmarinerade oliver

Mia vevar i den fantastiskt goda Paellan
Av: Jörgen Engdahl
Sista veckan i köket med EU-Mat

Patricia har blivit tilldelad ett tungt ansvar som KM under Spanien och håller ett vkande öga över allt som händer i köket (ibild Emma och John)

Kevin är konsentrerad på sitt arbete

Emilie och Robin tävlande för att avgöra vem som var snabbast, vem vann??

Även om Patricia är KM så kan inte Jörgen släppa alla, utan hjälper Mia och Megan(bakom Jörgen)

Sevisen (Camilla) jobbar stenhårt för att hinna med allt som skall förberedas

Christoffer rusar förbi..

Daniel tar hand om de manliga sysslorna...

Andra sitter och surfar... (eller jobbar med att skriva menyn)
Av: Fredrik Norlén
Renoveringen
Efter det tidigare uppgraderingar som vi gjort i köket var vi inte helt nöjda, med efter lite fix och trix har alla bitar fallit på plats och köket har fått en rejäl ansiktslyftning.
Inte riktigt i ordning men bättre
Luckan =)
Bänken vid spisen
Med lådorna
Whiteboard i köket
Viktig information!!
Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011
4 freaking dagar!
Finalisterna i Hottest Chef Contest 2011
Nyheter - Ätbart & Drickbart
2011-04-12Finalisterna i Hottest Chef Contest 2011
Stort Grattis till våra Finalister som kommer tävla för titeln Årets Hottest Chef Contest 2011. Finalen går av stapeln i Måltidenshus, Grythyttan den 13 maj, 2011Vi önskar alla finalister lycka till.
Stort tack till alla er som skickat in era bidrag.
Källa: http://www.arvidnordquist.se/Nyhet-377.aspx?M=News&PID=15&NewsID=359
Krog: Välkomnande blandning på Grands enstjärniga

En förförisk doft av äppelpaj möter oss på Matbaren, den enklare av Mathias Dahlgrens båda restauranger i Bolinderska palatset i Grand Hôtel. Restaurangerna fyller fyra år nästa lördag och har en respektive två stjärnor i Guide Michelin att vårda.
Pajen står på ett bord mitt i lokalen, bredvid en stor korg med äpplen. Men riktigt så enkelt som äppelpaj är det förstås inte, hjortron och kvitten ingår också. Smulpajen som kallas ”nyhet” på menyn, smakar minst lika gott som den doftar och kan säkert ta upp kampen med den ugnsbakade vilda chokladen från Bolivia, som nu sägs vara såld i fler än 34.609 portioner.
Varje gäst får en brun påse, märkt med dagens datum, fylld med välsmakande knäckebrödsbitar av skilda slag. Mjukt smör serverat på skiffersten hör till. Nybakat surdegsbröd kommer senare. Vattnet serveras i tunna udda seltersglas.
Här råder en välkomnande blandning av högt och lågt, av findesign och lantligt rustikt – det finns något för var och en, både i miljön och på matsedeln. Och det är maten som är huvudsaken.
Menyn ligger som pappersunderlägg på borden. Allt är mellanrätter i fråga om storlek, ”från landet, från utlandet och från växtriket”. Dessutom finns mejerier (ost) och kallskuret (kokt pressat grishuvud) samt desserter ”från konditoriet”. Till detta erbjuds väl valda drycker med mycket doft och smak.
I det öppna köket kan man se hur arbetet flyter imponerande lugnt och effektivt. Rätterna kommer snabbt på bordet, trots att man bara får beställa en åt gången.
Förhållandevis enkla och väl kända rätter, tillagade av de bästa råvaror på ett sätt som lyfter alla smaker till nya höjder, är ett svårslaget koncept.
Saltkokta havskräftor från Bohuslän smakar som om de kom direkt från havet, till och med en måndagskväll. Det är en rejäl portion spänstiga, välfyllda stjärtar och mindre matiga klor, serverade med en mild sås. Det är definitivt värt arbetet med att knäcka och skala – fantastiskt som förrätt men tar tid att äta och kan nog räcka även som ensamrätt i kombination med en dessert, för den som inte är så hungrig.
Sashimi på salmalax och renkalv är personalens andra favorit som inledning. Det är två smakrika råvaror som får extra sting av ingefära och pepparrot.
Svensk bläckfisk har vita tentakler och serveras tillsammans med räkor i en soppa med asiatiskt bett. Ingefärsöl är ett oväntat men lyckat dryckesförslag och ett bra exempel på hur mat och dryck kan lyfta varandra.
Bohuslän står för de flesta av havets delikatesser. Stekt fjärsing, en fisk som man inte ser ofta i Stockholm, trivs utmärkt ihop med mild surkål, tunt rökt sidfläsk och smörsås. Den slår den ångade sejen med skogssvampsemulsion, forellrom och sticklök med ett par fenlängder.
Köttälskarna får sitt lystmäte de dagar det serveras svårslagna hamburgare, gjorda på exklusivt Wagyukött (även känt som Kobebiff) från Västervik. Men det finns mer att välja på, kombinationen hjortinnanlår och vildsvinskorv är ett bra alternativ.
Vegetarianer behöver inte heller förtvivla, rödbetor & jordärtskocka är ett läckert inslag från växtriket med små milda rödbetor till jordärtskocksmos, förstärkt av lagrad ost. Blad, skott och örter låter inte så mättande men bladen är många fler än man skulle vänta sig.
Den som vill boka bord bör vara ute i god tid. Men alla platser kan inte bokas. Chansen att äta gott utan förplanering verkar vara betydligt större än den brukar beskrivas. Inte vid något av våra besök på vardagskvällar har det varit fullt vid bardisken.
Bemötandet är värt en guldstjärna. Här behöver ingen känna sig bortkommen.
Att se Mathias Dahlgren själv i arbetskläder ute i restaurangen är också trevligt. Men att få en flaska vin på notan i stället för ett glas känns inte stjärnklart.
Avslutningen är annars lika god som början. Små madeleinekakor som bjuds till kaffet får oss att drömma – inte om den tid som flytt, utan om nästa besök.
Källa: di.se
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011
Västerbottens folkblad
http://www.folkbladet.nu/253593/2011/05/06/umeaelev-i-kockfinal
Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011
endast 1 vecka kvar till d-day!!!
Goddagens
Idag har varit en väldigt intressant dag, jag kom vid 5 i åtta imorse precis som vanligt till jobbet. Punktlig som vanligt.
Hur som haver så reagerar jag över att stället ser helt dött ut, men orkar inte fundera något mer över det utan slår in
koden till personalingången och kastar upp dörren.
Larmet börjar tjuta och jag, trött och jävlig stog med dörren uppe i typ 15 sek och fattade nada.
Drog igen dörren och stod funderade på om det var något annorlunda med denna dag. Hade inte fått någon info om det så jag stod bara och väntade på att någon skulle dyka upp, securitas, någon annan anställld eller vad som helst hade underlättat min situation. Jag brukar alltid vara före dom ordinarie kockarna med några minuters marginal, så även denna dag. Till slut kom anders lunkande och sa att jag gjort rätt som gick ut igen. Sen kommer en kvinna från receptionen och har larmat av. varken städ eller frukostvärdar hade börjat vid 5 som de brukar utan var lediga för hotellet var tomt på gäster. Larmet hade gått till sekuritas men dom ringde receptionen och frågade om det var nå vajsing istället för att bränna dit för att hitta en ensam, stor, rädd nallebjörn i svart onepiece som löst ut larmet. Tacka fan för det.
Av: Albin B
Källa:http://enredigstek.blogg.se/
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011
8 dagar kvar....
Av: Daniel L
Vi försöker att vara rättvis
Ibland misslyckas vi och ibland lyckas vi. Vår ambition och mål är att ge alla elever samma möjlighet sedan är det upp till varje elev att förvalta sin kunskap och söka hjälp för att fördjupa den. Vi anser att det är viktigt att ta till vara den kritik och den information som vi får från elever. Vi är bara människor och strävar efter att bli bättre och bättre för att kunna ge en så bra utbildning som möjligt till de studenter som väljer att utbilda sig hos oss.
Av: Fredrik Norlén
Artikel i VK
http://www.vk.se/Article.jsp?article=441911
Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, Hottest Chef Contest 2011
Emma blogga
Tjenixen!
Idag hade vi en skandinavisk buffé i restaurangen, Vi var väl förberedda när vi kom till köket i morse så vi behövde inte stressa allt för mycket.

Jennifer hade tillsammans med John hand om desserterna.

Kevin skivar gravad lax, han tyckte att han själv var snabbast av alla med sysslan!

Glada Marre var dagens köksmästare och hon hade koll på allt.
Grymt bra jobb!

Camilla hade inget att göra så hon lagade smör med bröd.

Fint !

Grabbarna grus kokar gräddsås, Marre håller ett öga på dom.
Såja, de va väl dagens lektion i stora drag.
Jag tackar för mig och hoppas alla våra gäster är nöjda med maten!
Av: Emma S
9 dagar!!!!
Källa: http://dannesvardag.blogg.se/
Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN
Frankrike

Emilie och linda gör desserten

Full fart vid spisen (Zhe, Amanda och Carl G)

Även Gabriella och Carl J sliter vis spisen

Även idag är samarbetet på topp

Snygga servitörer och servitriser med passande utstyrsel

"beau mec" Kevin

Fint uppdukat som vanligt

"gars cool" Kevin och Björn
Av: Fredrik Norlén
Vi är tillbaka i köket
Nu kör vi för fullt igen. Idag serverar vi en fransk meny i form av en buffé. På menyn finns lite smått och gott vad säga om till exempel "Escargots au roquefort" eller "Coq au vin" eller varför inte en klassisk "Tarte tatin". Här kommer lite trevliga bilder på förberedelse passet igår.
Gabriella och Marre fixar laxen
Team Carl jobbar hårt inför ny premiären
Jörgen tittar på med hökögat när Joakim hackar löken
John och kevin skriver om menyn inför idag, Kevin har fixat stämningen med en basker
Robin silar soppan
Ju fler kockar? (jennifer, Linda, Emilie och Julia)
Vissa lärare har roligare än andra!!!
Av: Fredrik Norlén
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN
11 dagar kvar!

"Med 11 dagar kvar börja oron sprida sig i kroppen över hur undertränad jag är för att möte de 4 andra i en final.
Källa: http://dannesvardag.blogg.se/
Sök ord: ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN