Grattis Kennie
"Umeåkock kan bli vassast i landet
En kock från Umeå har gått till final i tävlingen Vassaste Kocken 2011.
Tävlingen Vassaste Kocken är en tävling om vem som är snabbast och skickligast i köket. Tävlingen ska avgöras i Malmö den 2 februari.
Umeåkocken Kennie Lannér från O´Learys tog sig vidare från deltävlingen i Stockholm för att han hade en av de bästa tiderna i äggvispningsmomenten.
De övriga finalisterna är: Martin Bramell, kökschef på Brogatan i Lund, Daniel Pettersson från Svarta Örnshuset i Halmstad, Daniel Högnert från Årstiderna i Malmö, Marcus Lindgren från Sjöbo Gästgifvaregård och Jari Karlsson från P2 Golfrestaurang i Linköping samt Thomas Sjögren från Salt & Sill på Tjörn, samt den regerande mästaren Simon Tennemo från Imperiet i Stockholm."
Källa: http://www.vk.se/Article.jsp?article=389945
Hål i väggen

Jimmie Fixar till....

Från restaurangen mot kapprummet

Från kapprummet mot restaurangen
Av: Fredrik Norlén
Nu river vi restaurnagen!?
Vi försöker ständigt att förbättra och utveckla vårt program och våra lokaler för att få ut så mycket som möjligt av den "korta" tid eleverna är hör hos oss på HR-programmet. Som ett led i detta har vi önskat om att få öppna upp mellan kapprum/toaletterna för att våra gäster skall kunna hänga av sig sina kläder och gå på toaletten utan att behöva gå ut från restaurangen. Denna ombyggnad medför även att vi kan använda et klassrum som "bakficka" när/om det skulle bli fullt i vår restaurang.
Väggen faller...
Killen som fixar "hålet"
Det kommer att bli bra?!
Fortsättning följer....
Av: Fredrik Norlén
Kyparlunch 4
Då var det slut, nu återstår som tidigare nämnts bara praktiken sen är kursen klar. Sista tillfället var lite kaotiskt i början. Men som med ett trollspö flöt hela lunchen mycket bra, det vra kul.
Daniel
Röktlax med pocherat ägg
Jordärtskockssoppa med nybaktbröd och vispad creme fraiche
Emilie och Gabriella fixar desserten
Citronsorbé med marinerade frukter
Kladdkaka med vitchokladsås och kiwi
Over and out: Fredrik Norlén
Kyparlunch 3
Igår var det näst sista tillfället för hr2b att servera gäster innan praktiken. Det gick bra men det finn utrymme till förbättring.
Fundersamt gäng
Toast med kantareller och vb-ost
Waldorfsallad med bacon
Andrenik ser lite trött ut efter en hel dag i skolan
Glada tjejer i hr2a Agnes och Josefin
Av: Fredrik Norlén
Kyparlunch 3 (förberedelse)
I går var det förberedelse inför sista veckan i köket innan alla går ut på praktik (APU) i sju veckor. Idag är restaurangen fullbokad och jag ser fram emot en bra och väl förberedd kyparlunch.
John vi grytorna
Christoffer, Carl och Carl fixar biffen
Mia är tillbaka efter en liten semester och står för brödbaket
Viktor är kungen av pannkakorna
Patricia och Jennifer förbereder desserten
Av: Fredrik Norlén
Sveriges mästerkock del 2
I går var det ytterligare en casting för den svenska versionen av "masterchef". Som vi berättat tidigare var en av våra elever (Daniel) med i denna casting. Han blev bedömd av kock veteranen Leif Mannerström, kockslusken och aktören Per Morberg samt stjärnkocken Markus Aujalay. Enligt tävlingsreglerna får vi inte avslöja hur det går i fortsättningen så att vi kommer inte att skriva mer om detta för än det avslöjas i tv4 hur det gått. Bild: Scanpix
Leif Mannerström Bild: Scanpix
Per Morberg Bild: Scanpix
Markus Aujalay
Av: Fredrik Norlén
Sveriges mästerkock

Filmteam 1

filmteam 2

De tävlande i "green room"

De tävlande Daniel, Linn och Felix (tyvärr ej så bra bild på felix =()
Lycka till med dagens casting MVH
Fredrik Norlén
Gästtillfälle 2
Idag var det manfall endast 8 av 16 elever kom till lektionen =(. Hoppas att det inte borde på att de inte ville komma utan att det glömt att sjukanmäla sig. Dagen började med kaos våra svalskåp hade slagit om och blivit värme skåp??? så vi fick kasta allt som stod i dem och göra nytt. De 8 elever som var på lektionen gjorde ett riktigt häst jobb och alla gäster fick mat och jag tror inte att de märkte av det kaos som var inne i köket.
Teamwork vid stekbordet, Christoffer och bakom honom Carl G
Emilie kryddar upp chilie och limesåsen
Linda fokusear på arbetet
En för alla alla för en...
Scampi och pilgrimsmussla
Brieost på rostat bröd till tomatsoppan
Basilikadoftade tomatsoppa
Av: Fredrik Norlén
Gymnasie-SM 2011
Vi har 4 st elever som bildar 2 lag om 2 som skall vara med i Gymnasie-SM 2011, och vi siktar mot prispallen (första och andra plats). Vi har haft några planeringsträffar men idag var det dags att provlaga lite mat. Eleverna är mycket ambitiösa och engagerade. Eleverna gör detta på sin fritid och har skrivit recept och tänkt ut hur rätterna skall se ut. Jag kommer att blogga lite efter varje träff vi haft och förhoppningsvis någon gång efter den 26 nov, då bidragen skall vara inne, kommer jag att meddela när vi åker till finalen i Åre.
Linn & ...
Linnea bildar ett lag
Daniel & ...
Felix i det andra laget
Av: Fredrik Norlén
Gästtillfälle 1 (check)

Viktor och Mia tornerar potatis

Maria försöker hålla humöret uppe Kevin hakar på

Carl G och Daniel teamar på mousse

Marmorerad chokladmousse
Klassisk Toast Skagen med sikrom
Crème Vichyssoise, nygräddat bröd och rökt lax
Helstektryggbiff med aromsmör och blancherad broccoli
Zhe ger tummen upp
Av: Fredrik Norlén
Test tillfälle nr:2 avklarad för hr2b

Lagarbete i köket (John, Christoffer, Emelie och ryggen på Carl J)

Cocosmaränger med färska jordgubbar och mintchokladsås

Eleverna var kreativa, kanske lite för kreativa, med gazpachon

Håkan Kemi passade på att prova elevernas mat, han hade dock med sig en polis i fall något skulle gå snett =)

Ulla visar upp delar av sin nya dress, elegant smakfullt och stilligt
Av: Fredrik Norlén