Typiskt...






Bilder från igår

















Tillbaka i köket
Nu är jag äntligen tillbaka i köket, eleverna har varit här med Olle. Det känns skönt och roligt och jag ser att eleverna har utvecklats. Vi kör ett sista gästtillfälle innan vi börjar med lite andra saker. Tog lite bilder under förberedelsepasset.





Utklipp från VK "Umeåkock kan bli Årets Kock"
Umeå En kock från Umeå har lyckats ta sig till semifinal i Årets Kock.
Thomas Sjögren är uppväxt i Umeå men arbetar i dag på restaurangen Swedish Taste i Göteborg. Han har tidigare jobbat på till exempel 28+ och Thörnströms Privata Rum i Göteborg. Thomas Sjögren tävlar med receptet Sotad rygg av sej, frasig lav, broccoli, färsk löjrom och krämig ostronsmörsås.
Vinnaren av Årets Kock 2015 blir svensk mästare i professionell matlagning, erövrar titeln Årets Kock 2015, får ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.
Sista Chansen i Umeå
I år kom totalt 122 bidrag in till Årets Kock 2015. Av dessa har juryn valt ut 24 kockar som nu ska mötas i två semifinaler med tolv kockar i varje tävling. Först ut är semifinalen i Halmstad den 14 oktober. Den andra semifinalen äger rum i Borlänge den 24 oktober, samt Sista chansen i Umeå den 11 november. Nytt i år är att två semifinalister i både Halmstad och Borlänge tar sig direkt till finalen i Göteborg. Ytterligare fyra tävlande från Umeå går vidare. Därmed gör åtta kockar upp om titeln Årets Kock 2015 den 5 februari i Göteborg.
Källa: http://www.vk.se/1294136/umeakock-kan-bli-arets-kock
Av: Fredrik Norlén
RL3 tisdagen den 7/10


















GRATTIS till Semifinalplatsen i Årets Kock 2015 med Thomas Sjögren

Thomas Sjögren från Swedish Taste Restaurant i Göteborg med rätten "Sotad rygg av sej, frasig lav, broccoli, färsk löjrom och krämig ostronsmörsås"
RL3 kväll i restaurangen 2014 10 01




















Michelin uppgraderar svensk-krog

Det blev rekordmånga New York-krogar som förärades Michelinstjärnor när Guide Michelin på tisdagen presenterade sin särskilda edition för "det stora äpplet".
Hela 73 krogar belönades med stjärnor och bland dessa "svensk-krogen" Aquavit som nu uppgraderats till två stjärnor.
I och med tisdagens besked är Aquavit en av nio två-stjärniga krogar i New York. Totalt fem restauranger har tre stjärnor.
Första svenska kvinnan
Aquavit startade redan 1987 av bland andra Håkan Swahn och han lyfter nu i en mejlkommentar om uppgraderingen till TT fram restaurangens kökschef, 33-åriga Emma Bengtsson; den första svenska kvinnan att få två stjärnor och endast en av två kvinnor i USA med två stjärnor.
"Emma representerar det nya nordiska köket mycket väl utan att ta till för mycket experimentella grepp. Hon står för en genuin kvalitet med moderna metoder och råvaror där gästen också känner igen sig", skriver Swahn om sin kökschef som befordrades till posten i april i år.
”Hoppas det inspirerar tjejer”
"Jag hade visserligen direkt gjort en del ändringar på menyn men hoppades att vi skulle få behålla stjärnan eftersom jag var rätt ny på posten. Det känns helt fantastiskt i dag och jag hoppas det inspirerar många tjejer i mitt yrke att sikta högt", kommenterar Emma Bengtsson tisdagens glädjebesked i mejlet.