Grattis till våra kollegor från Lycksele

Restauranggymnasiet i Lycksele har återigen utmärkt sig på tävling. De är mycket duktiga på att hålla sig framme på olika tävlingar runt om i Sverige. Vi är både imponerade och avundsjuka.
 
Inlägget nedan är knyckt från VK måndag 17/3.
 
 
Av Lars Filén
 
 
 
 
 
 
 
Lyckselekockar tvåa i SM
 

Tannbergsskolans kockelever kammade hem silvermedaljen i Svenska mästerskapen för kockelever.

 

För tredje gången har elevkockar från Tannbergsskolan tagit sig till SM-final. I fredags åkte årskurs tre från restaurangutbildningen för att tävla med en trerätters middag mot sex andra lag. Klassen representerades av eleverna Ketsara Raksajit och Sabina Tellström. – Det var väldigt jämt i finalen och vi är kanonnöjda över silvret, säger läraren Åsa Johansson.

På fredagen genomförde eleverna de teoretiska proven, för att under lördagen ta sig an matlagningen. Ketsara Raksajit och Sabina Tellström tillagade två rätter, en variant av sushi till förrätt och en flamberad ananas till efterrätt. Fem timmar hade eleverna på sig att tillaga rätterna.

– Först under tävlingen fick de veta vad de skulle laga till varmrätt så det var jättespännande. De fick en råvarukorg och av den gjorde de bland annat en hel kotlettrad. Tjejerna gjorde ett kanonjobb, säger Åsa Johansson. Vinnare av tävlingen blev Mjölby gymnasium Dackeskolan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0