Moules à la marinière 10 port

 

Vinkokta musslor med grädde                
Fr: Moules à la marinière (blåmusslor på skepparhustrusätt)


Ingredienser:

 

1875 g           Blåmusslor
5 st                Schalottenlökar, hackade
5 st                Vitlöksklyftor, hackade
5 dl                Vitt vin
5 dl                Grädde
125 g             Smör
5 kvistar        Persilja, hackad
Olivolja
Salt och peppar

 

 

Gör så här:

 

1.      Skölj och rensa musslorna genom att skrubba skalet och skrapa bort smuts och skräp.
Släng bort trasiga musslor. Musslor som inte stänger sig när man knackar dem i försiktigt i bänken ska kastas.

2.      Smält smöret i en stor kastrull, fräs löken och vitlöken någon minut på hög värme, salta och peppra.

3.      Häll i musslorna och vinet, sätt på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig ca 5 minuter. Rör om i musslorna några gånger under tiden.

4.      Lyft ur musslorna med en hålslev och lägg i en djup serveringsskål under tiden.

5.      Häll i grädden och persiljan och låt buljongen få ett uppkok. Mixa buljongen med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

6.      Häll över buljongen över musslorna.

7.      Servera med gott bröd och gott vitt vin.

 

Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0