Blåbärsparfait 8 port

 
 

                        Ingredienser:

 

3 dl                Blåbär 

1 dl                Strösocker 

1 st                Lime, rivet skal 

1 msk            Lime, pressad 

3 st                Äggvitor 

0,5 dl             Florsocker 

2 dl                Vispgrädde 

250 g             Mascarpone ost 

 

 

Gör så här:

 

  1. Koka upp 2/3 av bären tillsammans med florsocker,      limeskal, limesaft.
  2. Mixa och passera uppkoket.
  3. Blanda i resten av bären.
  4. Vispa äggvitor och strösockret i en annan skål      till ett hårt skum, som marängsmet.
  5. Vispa grädden separat, blanda den med mascarpone      och blåbärsblandningen. Vänd sist ner den vispade äggvitan.
  6. Fördela parfaitsmeten i en form. Täck med plast      och låt stå i frysen ca 6 timmar.
  7. Ta fram parfaiten ur frysen ca 20 min före      servering.

 

 Av: Fredrik Norlén


Kommentarer
Postat av: Monica Blomqvist

tusen tack för receptet! Blåbärsparfaiten var drömgod.Ska bli spännande att prova den själv.

2014-04-02 @ 16:44:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0