Mörkt filmjölksbröd 2 st

Ingredienser:

 

7 dl                Vetemjöl

4 dl                Grahamsmjöl

2 dl                Grovt rågmjöl

1 tsk              Salt

1 dl                Solrosfrön

1 dl                Linfrön

1 dl                Hela torkade aprikoser

1 dl                Russin

1 dl                Hasselnötter

1 liter             Filmjölk

1½ tsk           Bikarbonat

2 dl                Mörk sirap

 

 

Gör så här:

 

1.      Sätt ugnen på 175grader

2.      Blanda ihop allt torrt i en bunke, nötterna kan grovhackas eller användas hela.

3.      Blanda ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mkt försiktigt till en jämn tjock smet.

4.      Smörj 2 st  1½liters formar väl, fyll på smeten och strö över mjöl.

5.      Grädda i nedre delen 1½ timme. Täck med folie om de blir för mörka.

6.      Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

 

Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0