Toast Skagen 4 port

 

 

Ingredienser:

0,5 kg            Räkor (med skal)
1,5 dl             Majonnäs
1 knippa        Dill
1 msk            Pressad saft av citron
3 msk            Finhackad rödlök
1 krm             kajennpeppar
4 skivor         skivad formfranska
2 msk            smör eller margarin

Garnering:
1 st                Citron
50 g               Sikrom/löjrom

 

 

 

Gör så här:

1.      Skala räkorna, låt dem gärna rinna av på papper.

2.      Hacka ca hälften av dillen.

3.      Blanda ner de väl avrunna räkor, dillen, den hackade rödlöken i majonnäsen och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

4.      Med fördel kan man blanda ut smeten med lite creme fraiche eller philadelfiaost för att få den mindre fet och hållbar.

5.      Ta ut rundlar ur brödskivorna eller skär i bitar. och stek dem gyllenbruna i matfettet i en stekpanna/stekbort.

6.      Lägg bröden på tallrikar och fördela räkröran ovanpå.

7.      Garnera med dillkvistar, citronklyftor, ev. lite rosésallad och/eller frissésallad och en rejäl klick löjrom.

8.      Gör färdiga tallrikar innan och ställ dem på tallriksstället och sedan in i kylen.

 

Av: Fredrik Norlén

Trackback
RSS 2.0