Pannacotta 4 port


(Pannacotta är en italiensk pudding och betyder "kokt grädde" på italienska.)

 

 

Ingredienser:

 

1 st                Gelatinblad
2.5 dl             Kaffegrädde
1.5 msk         Strösocker
0.3 st             Vaniljstång, delad på längden

 

Till garnering:

100 g             Färska/frysta bär

 

 

Gör så här:

 

1.      Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.

2.      Koka upp kaffegrädden och vaniljstången i en kastrull.

3.      Låt kaffegrädden svalna med vaniljstången (ca 10 min)

4.      Skrapa ur vaniljstången och lägg tillbaka det urskrapade innehållet i kastrullen. Kasta det tomma vaniljskalet.

5.      Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av.

6.      Lägg gelatinet i grädd- och vaniljblandningen.

7.      Fyll 4 små portionsformar med pannacotta-blandningen.

8.      Låt stelna i kylskåp i ca 3 timmar.

 

Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0