Högtryck i svenska restaurangbranschen

Trots vikande konjunktur syns ingen avmattning i restaurangbranschen, visar statistik från Statistiska centralbyrån. Däremot minskar tjänsteproduktionen.

De svenska restaurangernas försäljning steg 3,4 procent i september jämfört med samma månad 2011.

Det framgår av statistik som SCB tagit fram i samarbete med Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund (DLF) och Svensk Cater.

Försäljningsvolymen för den totala restaurangbranschen ökade samtidigt med 3,3 procent i september jämfört med samma månad föregående år.

I augusti steg försäljningen med 5,4 procent jämfört med samma månad 2011 medan volymen ökade 5,4 procent.

"Trots den vikande konjunkturen i Sverige syns ingen avmattning i restaurangbranschen. Kalenderkorrigerat är september 2012 den månad som haft den tredje högsta omsättningstillväxten under året. Omsättningstillväxten i volym hittills i år är drygt 4 procent där tillväxten varit jämnt fördelad mellan kvartalen", skriver Visita och DLF i en kommentar.

Den svenska tjänsteproduktionen minskade med 0,2 procent i fasta och kalenderkorrigerade priser i september, jämfört med samma månad föregående år.

Det framgår av statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB.

Jämfört med föregående månad sjönk tjänsteproduktionen 0,7 procent.

I augusti steg tjänsteproduktionen med reviderade 2,0 procent jämfört med samma månad 2011 (+1,2).

Räknat i löpande priser sjönk tjänsteproduktionen 1,6 procent i september jämfört med motsvarande månad 2011.

Under tremånadersperioden till och med september steg tjänsteproduktionen med x,x procent jämfört med föregående tremånadersperiod.

 

 

 

Av: Fredrik Norlén

 

 

 

Källa: www.affarsvarlden.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0