Norra Sveriges bästa kockar...
NORRA SVERIGE
1. Jon Oskar Arnasson, Bryggargatan, Skellefteå
2. Pär Söderberg, Duå, Umeå
3. Simon Laiti, Hemmagastronomi, Luleå
4. Johan Lans, Camp Ripan, Kiruna
5. Andreas Johansson, Viktoria, Umeå
6. Jakob Markström, Bistro Le Garage, Umeå
7. Magnus Fjällborg, Handelsbanken Bistro i COOP Arena
8. Anders Samuelsson, REX Bar & Grill, Umeå
Källa: Restaurangvarlden.se
Av: Fredrik Norlén
Branschkunskapsdagarna fortsätter
Igår gjorde vi en test omgång till oss själva och lite gäster från skolan. Dagen vart mycket lyckad och rätterna och servisen var mycket bra.
Av: Fredrik Norlén
Branschkunskapsdagar
Denna vecka är det sista praktiska veckan för eleverna på RL-programmet och det är en branschkunskapsvecka då eleverna lagar mat och utövar alla 4 områdena kök, servering, butik och bageri. Vi har även bjudit in personer från alla 4 branscherna för att smaka och utvärdera elevernas arbeten. En spännande vecka med andra ord.
Av: Fredrik Norlén
Han är Sveriges bäste kock

Publicerad 28 maj 2012 kl 08.22
Sveriges kockar har rankat kollegerna – och utsett en länsbo till bäst i Sverige.
För åttonde gången har kockeliten utsett Mathias Dahlgren till Kockarnas Kock.
– Det är lika roligt varje gång att vinna priset. Kockarnas Kock är extra roligt att vinna eftersom det är branschen som röstar, säger Mathias Dahlgren.
Efter ett års frånvaro är stjärnkocken återigen tillbaka på Kockarnas Kock-tronen. Och det för åttonde gången!
Restaurangvärlden presenterar en rankinglista med 32 namn, varav 13 är nya sedan förra året. Bland nykomlingarna märks Jonas Dahlbom, Dahlbom på torget i Åre, Daniel Berlin, Berlin Tranås, Hans Borén, 28 + i Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger Öresund och Österlen och Gustav Otterberg, Ekstedt i Stockholm.
Kockarnas Kock är en utmärkelse som bygger på en omröstning gjord av en jury bestående av ett 40-tal av landets mest namnkunniga kockar.
Källa: vk.se
Av: Fredrik Norlén
Måndag med styckning
RL1:orna hade en dag i charken. De styckade gris och packade till försäljning i butiken. Några gjorde även såser - bland annat bearnaise.
Leif visar hur det ska gå till när man styckar gris på bästa sätt.
Lina och Lukas
Frida vakuumpackar för bästa hållbarhet.
Rebecca vid köttkvarnen. Grisfärs är en underskattad råvara här i norra Sverige.
I söder äter folk mycket mer av den varan. Prova att blanda ut en fjärdedel (eller mer) av nöt-
eller älgfärsen med grisfärs. Då blir pannbiffarna saftiga och goda.
Nelia skirar äggulor till bearnaisen.
Av: Lars Filén
Du har väl inte glömt? "Mitt bästa sommarrecept-tävlingen"

Sommaren närmar sig och för att utmana våra smaklökar och vår kreativitet inbjuder nu Viva bladet/UGS-nytt alla att tävla om “Mitt bästa sommarrecept".
Komponera en sommarrätt med mycket grönt!
Första pris: ett presentkort på 300:- på Gårdbutiken, Forslunda.
Två hedersomnämnanden får Viva tygpåsar. Skicka in ditt bidrag, gärna med foto på dig själv och maträtten, senast 1/6 till: [email protected]
MVH: Fredrik Norlén
Avslutning buffé Eu Mat





Härlig Grekisk dessert



Löjromstoast

´skogens guld


Paltmuffins med löjrom, MUMS

Toast med örtcréme och västerbottens krisp


Nu var kursen slut.(städat och klart)
Av:Michael Vanvreten
inspiration !!
Fantastiskt....
Av: Fredrik Norlén
Full fart med Scandinaviska rätter, mums
allvarets stund elller!
Av: Michael Vanvreten
RL 1, lite bilder
Jag har tyvärr inga lektioner och bloggen blir tyvärr lidande för det. Men idag tog jag kameran och gick runt för att titta på vas RL 1 gör. Här kommer lite bilder från deras dag i bageriet och delikatessen.
PS! Delikatessbrickorna säljs idag i butiken.
Av: Fredrik Norlén