Surdegsbak med gästlärare



Eleverna som läser restaurang- och livsmedelsprogrammet i klass 1b är inne på sin andra vecka nu i bageriet. På besök som gästlärare fanns idag Lars-Åke Rosenquist från Nord Mills som lärde eleverna att baka surdegsbröd från olika surdegskulturer.

Surdegenskulturen idag kom från råg och den blandades med olika mjölsorter för att skapa olika slags surdegsbröd. Eleverna fick lära sig allt från grunden och fick kämpa med olika tekniker för att baka ut bröden. Som åskådare blev vi väldigt imponerade då eleverna endast varit två veckor i bageriet med ett resultat som såg ut som butiksbakat! Vi ser fram emot att följa dem och köpa deras bröd i butiken.

Fler bilder finns HÄR!

Källa: www.skola.umea.se/ostragymnasiet


Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0