Några bilder från HR2b:s tisdagslunch samt tankar om fiskpudding

Tisdagens lunch avlöpte lugnt och smidigt. Vi serverade, bland annat, fiskpudding. Detta är en rätt som, hos vissa av oss, återkallar hemska minnen av skolmat från 70-talet. Den fiskpudding som HR2:orna lagade var mycket god och serverades med skirat smör. Det var dock endast två av våra gäster som vågade sig på att köpa den. Kanske var det så att det var det var minnen från svunna tiders skolmat och argsinta mattanter med knut i håret som tvingade barnen att äta upp allt på tallriken, som gjorde att de allra flesta valde att istället äta pannbiffar med grönpepparsås. Vem vet?

Här kommer i alla fall några bilder från dagens övningar.
Sockerkaka med kardemumma och russin att serveras till kaffet.


Inget margarin i världen kan smaka så gott som riktigt smör. När smöret "tystnat" och fått en lätt brun färg är temperaturen perfekt till att steka i. Pass upp så att det inte bränns.

Mer om smörets temperatursignaler kan du läsa om när du klickar HÄR!

Sofia, Simon och Julius hjälps åt med potatismoset. Det går åt 10 kg King Edward. Då vill man inte gärna vispa för hand.Viktor serverar en portion pannbiff med potatismos och grönpepparsås. Sandra väntar på att någon ska våga sig på att beställa fiskpudding.
Tack för idag.


Av: Lars Filén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0