Dagens lunch på tisdag 21:e februari

Idag, måndag, var klass HR2b i full färd med att förbereda för morgondagens lunch. Hjärtligt välkomna till Restaurang Östra. Dörrarna öppnar klockan 11.30. Ingen bokning behövs.

Vi kommer att servera:
- Ugnsbakad lax med hollandaise och klyftpotatis
- Stekta fläskkotletter med champinjonsky och potatisgratäng
- Selleribiffar med tomatsalsa och pilaffris

Som vanligt finns det även:
- Salladsbuffé
- Måltidsdryck
- Vårt egna bröd
- Kaffe

... och eftersom det är en alldeles speciell tisdag så har vi för avsikt att servera SEMLOR till kaffet.

Här kommer några bilder från dagens arbetspass.


Champinjoner skivas till morgondagens sås.









Lax. Ser gott ut - eller hur?



Viktor S hackar lök. Troligtvis ska den användas till champinjonsåsen.



Julius på väg mot bullrivaren som vi lånat av Östras fantastiska bageri.



Bullrivaren delar och rullar 30 bullar på ungefär 10 sekunder. Fusk? Inte alls.



Raka rader av semmelbullar. Snyggt och prydligt. Se´n jäsning och gräddning.
Imorgon fyller vi dem med godsaker.

Lägg märke till högen med kartonger i bakgrunden. Bageriet kommer att tillverka
1500 semlor under fettisdagen. Bilda kö till butiken.



Viktor S visar hur man knådar deg och river en limpa. Vi kalljäser över natten
i korgar. Imorgon jäser vi lite till i ånga, tippar upp limporna på smorda plåtar
och gräddar dem hårt.




Jimmy städar. Det är mycket städ i restaurangbranchen. Ibland tycker eleverna att lärarna är
städgalna...





Tack för idag.



Av: Lars Filén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0