Delad andraplats =)

Vi nådde inte riktig ända fram men eleverna gjorde att jättebra framträdande. Detta går att läsa i VK.se.
 
På torsdagen avgjordes tävlingen om Norrlands bästa skolmat. Syftet är att utveckla skolmaten.Tävlingen avgjordes på Matfestens stora scen i Skellfteå. Vinnare blev tre stycken mycket glada elever från Strömbackaskolan i Piteå som serverade “Herrgårdens viltlimpa”. –      Det känns fruktansvärt kul, säger Frida Wiklund, en av de tre tävlande eleverna från Strömbackaskolan. Juryn bestod av rikskände kocken Leif Mannerström, Annika Unt Widell från Skolmatens Vänner samt kostcheferna från respektive kommun. Juryn var imponerad av de tävlande eleverna. –      Med tanke på deras ringa ålder och erfarenhet har de tillagat fantastisk mat, säger juryns ordförande Leif Mannerström. Syftet med tävlingen Norrlands bästa skolmat 2012 är att utveckla skolmaten i norr och skapa Sveriges bästa skolmat. Peter Lundmark som är måltidschef i Skellefteå kommun tycker att måltidsavdelningen redan är vinnare: – Vi tar steg framåt hela tiden och samarbetet med de andra deltagande orterna i tävlingen ger oss mycket drivkraft och inspiration. På så sätt är vi alla vinnare.

Vinnarreceptet av Strömbackaskolans elever Frida Wiklund, Therese Hedkvist och Emil Lindström: Herrgårdens viltlimpa serverad med fjällsås, västerbottensmos och lingonchutney. (Färslimpa av viltfärs smaksatt med lingon, enbär och timjan, Fjällsås med smak av messmör och rönnbär, potatismos smaksatt med västerbottensost)

På delad andraplats:

Umeå. Östra gymnasiets elever Sandra Edlund, Tim Lindeberg och Sofia Bohman. Tryffeldoftande laxsoppa. (Krämig soppa med blomkål, potatis och vitlök toppad med kallrökt lax och tryffelolja)

Skellefteå. Balderskolans elever Jesper Boman, Petrus Nordlund och Johan Hedlund.

Poulet au Norrlandsskogar. (Kycklingfilé med sås smaksatt med enbär, rosmarin och svarta vinbär, pasta)

Robertsfors. Jenningsskolan William Berggren. Norrländsk laxlasagne. (Lasagne med laxtärningar smaksatt med spenat, tomater, dill och norrglimt)

 
 
Mer filmer och bilder kommer inom kort.
 
Av: Fredrik Norlén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0