Glass au four 8 port
Ingredienser:
1 |
l |
Vaniljglass |
600 |
g |
Italiensk maräng |
1 |
st |
Anslag |
8 |
cl |
Grand Marnier eller annan likör |
8 |
dl |
Hallonsås |
|
|
|
|
|
|
Arbetsgång:
1. |
Skär anslaget i 3 delar, stick ut 8 st portions bitar |
2. |
Lägg anslagen på en plåt och pensla med |
3. |
Forma glassen så att den passar på anslagen. |
4. |
Sätt ugnen på 225°, och se till att du har alla |
Servering:
1. |
Gör marängen och spritsa den i vackert mönster |
2. |
Sätt in glassen i ugnen 5-6 min så att den får vacker färg. |
3. |
Värm upp likören på spisen. |
4. |
Lägg glasspaketen på såsen och servera genast |
5. |
Tänd eld på likören och häll den över så att glassen |
|
|
|
Du kan också göra 1 stor flerportions glass au four direkt på fat. |
Av: Fredrik Norlén