Glass au four 8 port


Ingredienser:

1

   l

   Vaniljglass

600

   g

   Italiensk maräng

1

   st

   Anslag

8

   cl

   Grand Marnier eller annan likör

8

   dl

   Hallonsås

 

 

 

 

 

 



   Arbetsgång:

1.

Skär anslaget i 3 delar, stick ut 8 st portions bitar
(5 cm i diameter) av det 3 delade anslaget.

2.

Lägg anslagen på en plåt och pensla med
sockerlagen från fruktsalladen.

3.

Forma glassen så att den passar på anslagen.

4.

Sätt ugnen på 225°, och se till att du har alla
ingredienser och redskap i MEP till
serveringen börjar.



   Servering:

1.

Gör marängen och spritsa den i vackert mönster
på glassen (Det måste täcka ordentligt annars
smälter glassen i ugnen).

2.

Sätt in glassen i ugnen 5-6 min så att den får vacker färg.
Gör iordning tallrikar med sås.

3.

Värm upp likören på spisen.

4.

Lägg glasspaketen på såsen och servera genast

5.

Tänd eld på likören och häll den över så att glassen
"brinner" när den ställs ner framför gästen.

 

   

 

Du kan också göra 1 stor flerportions glass au four direkt på fat.


Av: Fredrik Norlén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0