Jörgens magiska lax 4 port


Bild: Jimmie Lannér

Ingredienser:

120 g     filéead lax
1 dl        porter
0,5 dl     soya
2 msk    gari (inlagd ingefära)
1 msk     socker
1 msk     salt


Gör så här:

1. Blanda alla vätskor ingredienser
2. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor
3. Slå över marinaden över laxen och låt den marinera i ca 50 min
4. Serveras med pepparrotsemulsion och citrongräskokta sparrisar

Pepparrotsmajonäs.
1. Vispa 1st äggula med 1tsk dijonsenap, häll i oljan droppvis under kraftig vispning.
2. Lägg i riven pepparrot efter smak.
3. Smaka av med s/p

Av: Fredrik Norlén

Recept av: Jörgen Engdahl

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0