Waldorfsallad med rökt sik 4 port



Ingredienser:

100 g             Skalade och kärnfria syrliga äpplen
100 g             Skalad rotselleri
1 dl                Valnötskärnor
1 dl                Majonnäs
1 dl                Vispgrädde
1 msk            Pressad citron
100 g             Rökt urbenad sik
Salt

 

Gör så här:

1.      Strimla selleri i nålfina strimlor. (julienne)

2.      Skär äpplen i lika fina strimlor.

3.      Krossa valnötskärnorna grovt(spar några till garnering).

4.      Vispa grädden och blanda med majonnäsen, smaksätt såsen med citron.

5.      Blanda selleri, äpplen och de krossade valnötskärnorna, vänd i majonnässåsen, lite i taget så att det blir en ganska kort sallad.

6.      Smaka av.

Servering:

Servera waldorfsallad med rökt urbenad sik.

 

Julienne = Fint strimlade grönsaker och rotfrukter (2 mm x 2mm x 60 mm)

Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0