Tema skaldjur

Idag hade RL 1b skaldjur på schemat - både praktik och teori. De praktiska momenten handlade om att laga vinkokta musslor och en pastasås med räkor och curry. Till dessert blev det panna cotta med björnbär. Fisk och skaldjur är känsliga råvaror. Därför fick klassen en genomgång om hur man bäst förvarar och tillagar dessa för att undvika att gästerna blir sjuka.

Alla eleverna jobbade mycket bra - som vanligt.

Här kommer en massa bilder från dagens arbetspass.





Musslorna ska skrapas och tvättas. Ebba och Victoria visar hur det går till.







Emma skär juliennegrönsaker - långa och smala strimlor.














Fredrik går igenom dagens meny. Eleverna lyssnar andäktigt...







Det är ju faktiskt snart jul.







Lars reder såsen med maizena.







Linn och Emma kokar currysås. När det är fullt vid spisen kan även stekbordet användas som spis.







Lärarna bloggar. Eleverna tror att lärarna LAN:ar...






Mats har tiggt sig en kopp kaffe.






Vinkokt mussla. God.






Panna cotta - enkel och mycket god dessert. Här garnerade med björnbör.







Penne rigate med räkor i currysås.
















Samling vid spisen.















Sverre från Östras bageri passar på att smaka på maten.










Tack för idag.





Av: Lars Filén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0