Sauce verte ca 0,5 liter

 
OBS! bilden är från Flexipainie

Ingredienser:

0,5

   l

   Majonnäs

1

   st

   Vitlöksklyfta

50

   g

   Färsk spenat eller 100 g djupfryst

 

 

 

 

  

Minst tre av följande kryddgrönt:

25

   g

   Körvel

25

   g

   Dragon

25

   g

   Krasse

25

   g

   Persilja

25

   g

   Gräslök

 

  

   Salt och peppar


Gör så här:

1.

Förväll och passera spenaten.

2.

Välj ut tre sorters kryddgrönt från listan beroende
på årstid och tillgång, hacka dessa fint tillsammans
med vitlöksklyftan.

3.

Blanda spenaten med grönörtspurén.

4.

Häll majonnäsen över, lite i taget, blanda väl.
Låt såsen stå och dra i någon timme innan den användes.

 

 

Använder du djupfryst spenat behöver den inte blancheras, endast tinas

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0