Semifreddo di mascarpone e miele con mele in vaniglia - varmt äpple med vanilj



Ingredienser:


250 g             mascarpone
3 st                ägg
3 msk            strösocker
3 msk            flytande honung

Äppelringar i vaniljlag:
4 st                äpplen
0.5 st             vaniljstång, alt. 1–2 tsk mald kanel
50 g               smör
4 msk            strösocker

 

Gör så här

1.      Dela äggen i gulor och vitor. Häll vitorna i en absolut ren bunke och vispa till hårt skum. Rör försiktigt ner sockret.

2.      Vispa i en annan bunke äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen.

3.      Blanda ner mascarponen, lite i taget, i ägguleblandningen, och tillsätt resten av honungen. Rör om till en slät smet. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i blandningen.

4.      Fördela smeten i en avlång, ca 1 ½ liters plastfolieklädd brödform.

5.      Ställ in i frysen och låt stå i minst 6 timmar. Ta fram semifreddon i rumstemperatur ca 15 minuter före serveringen.

6.      Skölj, skala (valfritt) och kärna ur äpplena, och skär dem i ½ cm tjocka skivor.

7.      Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker, skrapa ner vaniljfröna och lägg i vaniljstången (alt. kanel) och äppelskivor.

8.      Stek skivorna försiktigt i smöret tills de känns mjuka, ca 10 minuter.

9.      Skär semifreddon i skivor och servera med de varma äppelskivorna. Skeda lite vaniljlag över semifreddon.

Av: Fredrik Norlén


Kommentarer
Postat av: www.travel-in-uzbekistan.com

Andy, a very interesting post thanks for writing it!

2013-03-15 @ 05:54:56
URL: http://travel-in-uzbekistan.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0