Hallonsorbé 4-6 port

Ingredienser:

400 g             hallon
0,5 dl             vatten

1 st                kanelstång
250 g             socker
1 st                vispade äggvitor

 

 

Gör så här:

 

  1. Blanda hallonen, kanelstång, vattnet och sockret.
  2. Låt det koka upp i en kastrull tillsammans med vattnet och sockret. Låt det sjuda några minuter och sedan kallna.
  3. Sila de kokta hallonen genom en Chinois eller annan finmaskig sil.
  4. Frys hallonlagen i en glassmaskin. Om man inte har en glassmaskin, kan man frysa hallonlagen i en skål. Använd då en elvisp till att vispa om i sorbeten då och då för att undvika isklumpar.
  5. Tillsätt den uppvispade äggvitan strax innan sorbeten fryst till önskad konsistens.

Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0