Klassisk a´la carte (gäster)
På torsdagskvällen var det dags för gäster igen. Alla i köket verkade veta exakt vad de skulle göra för stämningen var på topp och det rådde en lugn atmosfär i köket. Av erfarenhet vet jag att skenet kan bedra och jag "anade ugglor i mossen". Mina farhågor besannades dock inte fullt ut utan kvällen flöt på tämligen bra. Efter lite städning och ”frosseri” av överbliven dessert satte vi oss i restaurangen och utvärderade kvällen. Efter allt var klart lufsade vi hem på trätta ben för att få några timmars vila innan det var dags för nya tag på fredag kl 08.20.
Nybakade grissini
Nyskalade hummrar
Hummersoppa med grissini
Quiche lorraine med sallad och örtolja
Pocherad hälleflundra med skirat smör, ägg och pepparrot
Tournedos Rossini med kalssiska tillbehör
Peach Melba med vailjglass
Inkokta päron med kolasås likörgrädde
Det kommer mera bilder med elever och lite andra härliga saker, härligt.
Av: Fredrik Norlén