Chokladmousse från Valencia

Efter en lyckad buffé med tema från Spanien och Portugal fick vi några önskningar från gäster om recept.
Kruxet är att vi ofta jobbar med ganska stora recept...
Detta recept på en mycket god chokladmousse är beräknat för 20 portioner.
Det går säkert bra att räkna om till det antal som önskas.
Håll till godo.



Créma de chocolate Valenciana

250 g socker
20 ägg, separerade
5 msk vetemjöl
6 dl mjölk
250 gram smör
vaniljessens
det rivna skalet av fem apelsiner
1125 gram mörk choklad i bitar
7,5 dl vispad grädde
250 gram rostade och hackade hasselnötter

Blanda sockret, äggulorna, mjölet och mjölken i en tjockbottnad kastrull.
Värm försiktigt under ständig omrörning tills blandingen tjocknar.
Tillsätt smöret, lite åt gången.
Rör hela tiden tills konsistensen är alldeles slät.
Tillsätt vaniljessens efter smak, apelsinskalet och chokladen.
Värm sakta under omrörning tills krämen är slät.
Ta bort från värmen.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i blandningen.
Häll upp i glas och kyl.
Dekorera med grädden och nötterna.






Av: Lars Filén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0