Recept på fylld paprika från Spanien

Ännu ett recept på begäran från gästerna. Dessa fyllda paprikor serverades på vår lunchbuffé i fredags. Temat var Spanien och Portugal.


Pimentos rellenos
Fylld paprika

20 stora röda eller gröna paprikor
5 msk olivolja
5 st finhackade lökar
250 g finhackad bacon
875 g oxfärs
20 msk ströbröd
5 uppvispade ägg
5 msk hackad persilja
2,5 tsk salt
Nymalen svartpeppar

Sås

10 msk olivolja
5 burkar tomater (225g)
5 msk tomatpuré
5 pressade vitlöksklyftor
5 tsk brunt farin
5 msk vinäger
Salt och peppar efter smak

Skär ett lock på paprikorna och spara det.
Gräv ut kärnor och mellanväggar med en sked.
Värm oljan i en panna och fräs löken några minuter,
Rör ner bacon och oxfärs och fräs under omrörning ytterligare 5 minuter.
Rör ner ströbrödet .
Tag av från värmning och rör ner äggen och persiljan och smaka av med salt och peppar.
Fyll paprikorna med denna blandning, ställ dem i en ugnssäker form och lägg på locken.


Värm oljan försiktigt i en liten panna, sätt till tomaterna och tomatpurén och blanda väl.
Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp. Sänk värmen, lägg på lock, koka sakta och rör om då och då i 10 minuter.
Häll såsen över paprikorna och ställ in i medelstark ugnsvärme 160 grader , cirka 40 minuter, serveras varmt.




Detta recept är taget ur en bok som vi har glömt vad den hette...
För att på ett korrekt sätt publicera andras recept på webben måste man skriva en källhänvisning...
Vi hoppas kunna återkomma till det senare så vi inte blir stämda inför tinget...

Ingen bild tyvärr. Gästerna käkade upp allt innan jag kom på att jag skulle ta en bild. Hoppas att det går bra ändå.


Inlägg av: Lars Filén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0