Recept på fransk fiskgryta


Fredagens buffé på Restaurang Östra gick i Frankrikes tecken. Några av recepten efterfrågades (som vanligt) av gästerna.
Våra elever gjorde än en gång ett fanstastiskt jobb och såg till att gästerna blev mätta och nöjda.




Fiskgryta Dieppe (4 port)

 

Ingredienser:

1 stor schalottenlök

4dl vitt vin

1 lagerblad

2 kvistar färsk timjan

500gr rensade musslor

12(ca 400gr) skalade räkor

12 st(ca 350gr) rensade pilgrimsmusslor utan skal

240gr marulk/lax skuren i 1 cm bitar

240gr skivade champinjoner

3 dl vispgrädde

20 g hackad persilja


1. Blanda schalottenlök, vin, timjan, lagerblad och musslor i en gryta.
Låt koka upp på hög värme sänk sedan temperaturen och sjud 2-3 min.
Rör om under tiden. Släng musslorna som inte öppnat sig.
Ta upp musslorna och låt dom kallna.
Spara buljongen.


2. Koka pilgrimsmusslorna i buljongen tills dom är fasta.
Ta upp dem och pochera fisken i buljongen tills den är fast.
Ta ut musslorna ur skalen, släng skalen.


3. Sila buljongen och häll över i en kastrull och koka upp.
Lägg i champinjoner och koka tills all vätska är borta.
Rör i grädde och koka tills såsen är så tjock att den fastnar på baksidan av en sked, tillsätt sedan musslor, räkor pilgrimsmusslor och fisk och lät sjuda.
Krydda med salt och svartpeppar.
Rör i persilja före servering.








Av: Lars Filén


Kommentarer
Postat av: Gilla

Låter mums, måste provas :o)

2009-03-29 @ 19:38:13
URL: http://gillasfoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0