Känsla av lyx

Tips inför helgen. Bjud dina vänner på en god och lättlagad dessert som känns lyxig och avancerad.
BLÅBÄRSSUFFLÉ 10 pers
Formar:
0,5 dl smör
2 dl strösocker
Sufflé:
0,3 kg blåbär
3 msk maizena majsstärkelse
1,25 dl strösocker
10 st äggvitor
1,25 dl strösocker
Garnering:
florsocker
Gör så här:
1.Smöra och sockra suffléformarna ordentligt, ända upp till kanten
2.Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1,25 dl socker till en kräm, låt svalna
3.Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1.25 dl socker , lite i taget. Vänd ner lite av äggvitan i blåbärskrämen tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.
4.Fyll upp formarna strax över kanten och ställ i kyl tills de ska gräddas.
5.Sätt ugnen på 200'. Grädda suffléerna ca 14 min i nedre delen av ugnen precis före servering. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.
Av: Fredrik Norlén
HR- Lärare
Vad underbart att ni har införskaffat massa sufflépumpar. Dom underlättar jobbet :)