Känsla av lyx

BLÅBÄRSSUFFLÉ
Ett enkel och lyxit dessert tips inför helgen.    BLÅBÄRS SUFFLÉ    Formar:  0,5 dl 	    smör  2 dl 	    strösocker      Sufflé:  0,3 kg 	    blåbär  3 msk	    maizena majsstärkelse  1,25 dl     strösocker  10 st	    äggvitor  1,25 dl	    strösocker      GARNERING:  florsocker    1.Smöra och sockra suffleformarna ordentligt, ända upp till kanten    2.Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1,25 dl socker till en kräm, låt svalna    3.Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1.25 dl socker , lite i taget. Vänd ner lite av äggvitan i blåbärskrämen tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.    4.Fyll upp formarna strax över kanten och ställ i kyl tills de ska gräddas.    5.Sätt ugnen på 200’. Grädda suffléerna ca 14 min i nedre delen av ugnen precis före servering. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.


Tips inför helgen. Bjud dina vänner på en god och lättlagad dessert som känns lyxig och avancerad.



BLÅBÄRSSUFFLÉ                                     10 pers


Formar:
0,5 dl             smör

2 dl                strösocker


Sufflé:

0,3 kg            blåbär

3 msk             maizena majsstärkelse

1,25 dl           strösocker

10 st              äggvitor

1,25 dl           strösocker



Garnering:
florsocker


Gör så här:

1.Smöra och sockra suffléformarna ordentligt, ända upp till kanten


2.Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1,25 dl socker till en kräm, låt svalna


3.Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1.25 dl socker , lite i taget. Vänd ner lite av äggvitan i blåbärskrämen tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.

4.Fyll upp formarna strax över kanten och ställ i kyl tills de ska gräddas.

5.Sätt ugnen på 200'. Grädda suffléerna ca 14 min i nedre delen av ugnen precis före servering. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.

Av: Fredrik Norlén
HR- Lärare


Kommentarer
Postat av: Tess och Karro

Vad underbart att ni har införskaffat massa sufflépumpar. Dom underlättar jobbet :)

2009-02-12 @ 23:04:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0