Provlagning för "Hells Kitchen"

Gänget som går restaurang påbyggnad har arbetat för fullt med att provlaga sin "Hells Kitchen"-meny.
Upplägget i år är som i TV-serien, vi har delat in klassen i 2 grupper och dom kommer att laga likadan meny som gästerna skall bedöma.
Som sagt, igår provlagade vi menyn för första gången och det är 3 förrätter, 3 varmrätter och 3 efterrätter.
Snacka om att man blir mätt, när man har provat sisådär 18 rätter, men det känns som en arbetsförmån.
Resultaten var olika bra, vi lagade efter recept, och bedömningen är viktig för att kunna utveckla recepten till fullo.
Det är ju ofta så att recepten inte alltid stämmer t. ex. Ta en gul lök.... Hur stor då?


När man håller på med matlagning så är det bra om man kan hålla ordning under tiden man jobbar.
Kanske inte riktigt vad eleverna tänkte just igår



Mikael och Kristoffers Hjortronsufflé blev precis som en sufflé skall var, fluffig och god.

När man arbetar med sufflé på menyn så är det gästen som skall vänta på sufflén och inte tvärtom.

Prova gärna en Tokaji till denna dessert.

Hälsningar Anders Persson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0