Fullt upp

Det var ett pressat schema både på måndagen och tisdagen för eleverna i hr1a. De skulle göra kikärtsbiffar med vitlökscremé och polenta, biff med klyftpotatis och bearnaisesås och allt detta skulle göras från grunden. Jag hade "hoppats" att någon skulle misslyckas med bearnaisesåsen så att jag kunde visa hur det går till att "rädda" en bearnaisesås som skärt sig men eleverna gjorde ett så bra jobb att jag endast muntligen fick gå igenom detta.
dessa maträtter finns idag till försäljning i vår butik.


Här kokar vi kikärtorna till biffarna.


Skirat smör till Bearnaise.


Reduktion till bearnaisen (vinäger, vatten(eller vitt vin), scharlottenlök, dragon, persilja, vitpeppar)


Felix tomatbröd som var glutenfritt men ändå både luftigt och gott.

Albin gör läckra upplägg till portionsförpackningarna som skall ner till butiken.


Dagen tips. Färsk basilika är både nyttingt och gott passar såväl till bröd som fisk och är mycket dekorativt att garnera med, prova även att smaksätta er vaniljsås med färskbasilika mmm.

Av: Fredrik Norlén
HR-lärare


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0