Ett smarrigt recept på Abborre...

...ska ni få nu !

För fyra pers.

4 st. á 120g. Abborrfilé
1½ dl. vetemjöl
3 ägg
2 dl.ströbröd
100 g. smör
S/P

1 l. färska Kantareller (gula eller trattisar) Utanför säsong går det utmärkt m. torkade motsvarande 1 dl.
1 Finhackad gul lök
100 g. smör
S/P

Mandelpotatispuré

700 g. skalad mandelpotatis
300 g. smör
½ l. grädde/mjölk 50/50
1 tsk. Tryffelolja
S/P

Gör så här

Blanda mjöl salt och peppar i en djuptallrik, vispa upp äggen i en andra djuptallrik och till sist ströbröd i en tredje.
Vänd filéerna i vetemjölet och klappa av, doppa dom sedan i äggsmeten och till sist i ströbrödet, se till att dom blir ordentligt täckta.
Lägg dom åt sidan och låt dom vila.

Koka Mandelpotatisen riktigt mjuka i saltat vatten, häll av och låt dom ånga av.
Värm smör, gräddmjölk och tryffeloljan i en kastrull.
Pressa potatisen med en potatispress, tillsätt gräddmjölksblandningen, salt och peppar.
Blanda till en slät puré.

Värm upp en stekpanna och stek smör till en gyllenbrun färg, lägg därefter i Abborrfiléerna och stek dom tills dom får en krispig och fin färg.

Smält smör i en stekpanna, stek lök och kantareller tills de har fått en vacker brynt färg. Smaka av med salt och peppar.

Lägg en klick av puré på en tallrik och sedan en abborrefilé, strö över rikligt med kantareller och smöret från stekningen. strö över finhackad gräslök och garnera med en dillkvist om ni vill !

Kanske inte så magert recept men otroligt gott, men får man dåligt samvete så kan man gå i rask takt  i ca en timme, jag lovar att det är värt det.

Av: Jimmie Lannér.

















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0