Igår var det Fridhemsmästerskapet för bagare
Det var både tv och tidning på besök och eleverna var både spända och nervösa men allt gick bra...
Alla gjorde ett fantastisk jobb och levereade fantastiska bakverk. Titta och njut.
























Som segare stod tillslut June Edenor grattis....
Mörk chokladmousse med dajm
På begäran från gästerna kommer här receptet
Ingredienser:
200 g Mörk choklad
50 g Dajm
6 dl Vispgrädde
3 st Äggulor
Gör så här:
1. Förbered ett vattenbad, tag en kastrull med vatten och sätt på spisen.
2. Lägg chokladen på en tallrik och låt den smälta över vattenbadet (kastrullen med det kokande vattnet).
3. Vispa grädden fluffig.
4. Blanda ner äggulorna i den smälta chokladsmeten.
5. Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden och rör om försiktigt.
6. Krossa dajmen och strö över moussen.
7. Ställ in i kylen och låt stå minst en timme innan servering.
Av: Lars Filén