Av: Fredrik Norlén
Sök ord: RESTAURANG- OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, FRIDHEMSGYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, RESTAURANG OCH LIVSMEDEL, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSKOLA, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET UMEÅ, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, RESTAURANG ÖSTRA, restaurang- och livsmedelsprogrammet, Fridhemsgymnasiet, Restaurang Östra
Önskar alla på RL & HR i Umeå
Nu har vi kommit fram till sista blogginlägget med bilder från vårt fina kök och våra nya duktiga och arbetsamma RL 1 or. Gårdagen var hård som vanligt och ungdomarna börjar nog inse att bli kock det är inget för veklingar =). Men alla i RL 1b verkar vara gjorda av rätt virke.
Hacka hacka hacka...
Fokus
Batman, Spiderman and Superman...
Ville inte vara med på bild (det respekterar jag muhhhahhahah)
Hårt slit
Förberedelserna
quiche lorraine
Hårt slit
quiche lorraine med sallad
Pannbiff med löksås och stekt potatis

Äppelpaj med madelmassa och grädde
Men RL 1 fortsätter med lektioner in i det sista. Veckans lektioner handlar om malet kött. En populär råvara som kan förädlas på många sätt vi kommer dock att göra en klassisk pannbiff med lök sky och stekt potatis. Här kommer lite bilder från förberedelserna.
Sofia Gör frukt tartaletter

Allt under kontroll
Tartalett med Sabayonne
Snygg uppdukning
Annat bord
Att vispa Sabayonne ska man vara vältränad. Viktor är det!
Nu börjar bongarna komma in.
Petitchouxbakelse med vaniljkräm o jordgubbar
Vittvinsgratinerad spättafilé
Sofia vid grillen. Varmt o skönt!
Ordning o reda på bongarna.
I dag är det Emma som är köksmästare.
Här kommer dem sista bilderna från förra veckan.
Lite bilder från gårdagen, som gick bra som vanligt.
Våra fina åk 1 elever fortsäter att jobba mycket bra och sammanhållningen och glädjen i gruppen verkar växa med uppgifterna. Denna vecka jobbar vi med kyckling och sky, fond och buljonger. Det är mycket att göra och eleverna får inte många lugna stunder under det tre dagarna i köket.
Några bilder från veckoslutet:
Jobbar mycket med ägg denna vecka och det blir bland annat förlorade ägg, creme brulé och crepes.