Utklipp från VK "Umeåkock kan bli Årets Kock"
Umeå En kock från Umeå har lyckats ta sig till semifinal i Årets Kock.
Thomas Sjögren är uppväxt i Umeå men arbetar i dag på restaurangen Swedish Taste i Göteborg. Han har tidigare jobbat på till exempel 28+ och Thörnströms Privata Rum i Göteborg. Thomas Sjögren tävlar med receptet Sotad rygg av sej, frasig lav, broccoli, färsk löjrom och krämig ostronsmörsås.
Vinnaren av Årets Kock 2015 blir svensk mästare i professionell matlagning, erövrar titeln Årets Kock 2015, får ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.
Sista Chansen i Umeå
I år kom totalt 122 bidrag in till Årets Kock 2015. Av dessa har juryn valt ut 24 kockar som nu ska mötas i två semifinaler med tolv kockar i varje tävling. Först ut är semifinalen i Halmstad den 14 oktober. Den andra semifinalen äger rum i Borlänge den 24 oktober, samt Sista chansen i Umeå den 11 november. Nytt i år är att två semifinalister i både Halmstad och Borlänge tar sig direkt till finalen i Göteborg. Ytterligare fyra tävlande från Umeå går vidare. Därmed gör åtta kockar upp om titeln Årets Kock 2015 den 5 februari i Göteborg.
Källa: http://www.vk.se/1294136/umeakock-kan-bli-arets-kock
Av: Fredrik Norlén