Tema Grönsaker (Hr1c)

Här kommer lite sköna bilder från de två kökslektionerna (Måndag och Tisdag). Under dessa dagar har vi arbetat med grönsaker. Vi har både teoretiskt och praktiskt pratat och arbetat med vanliga samt mindre vanliga grönsaker samt lite annat smått och gott. Håll till godo.


Snyggt tärnade grönsaker =)


Här kokas det Rattatouille (i bild: Sandra, Jenny, Filip och David)


Diska!, måste man också göra (i bild Jin)


"Teamwork" (i bild Linn och David)


Jenny pekar med hela handen (i bild Jenny, Sandra och Jin)


"Coola Killar" (i bild Filip och David)

Av: Fredrik Norlén


Tema fisk (HR1c)

Nu har HR1:orna kommit igång igen efter diverse lov och ledigheter =). I veckan har vi jobbat med fisk och gjort bland annat dubbel panerad rödspetta och enkel panerad öring med vitvinssås och pommes duchesse. Här kommer lite trevliga bilder från lektionerna.


Rödspetta och Öring


Jin och Sandra filéar Rödspetta


Lars i full gång med att filéa


Isabell viar hur det går till


Jenny viar ett det går att arbeta, trots att hon är nyopererad


Här tar vi vara på fiskskroven och gör en god fiskbuljong


David hackar lök till vitvinssås




Fredrik Norlén


RSS 2.0