Mörk chokladmousse med dajm

På begäran från gästerna kommer här receptet

 

 

Ingredienser:

200 g             Mörk choklad
50 g               Dajm
6 dl              Vispgrädde
3 st              Äggulor

 

Gör så här:
 

1.      Förbered ett vattenbad, tag en kastrull med vatten och sätt på spisen.

2.      Lägg chokladen på en tallrik och låt den smälta över vattenbadet (kastrullen med det kokande vattnet).

3.      Vispa grädden fluffig.

4.      Blanda ner äggulorna i den smälta chokladsmeten.

5.      Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden och rör om försiktigt.

6.      Krossa dajmen och strö över moussen.

7.      Ställ in i kylen och låt stå minst en timme innan servering.

 

 

Av: Lars Filén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0