Chokladterrine 8 port



Ingredienser:

250 g             mörk choklad, (70%)

125 g             smör

75 g               honung

3 st                ägg

 Gör så här:

  1. Chokladterrin: Smält choklad, smör och honung i vattenbad eller på svag värme i en kastrull. Rör så att allt blandas. Ta kastrullen från värmen.
  2. Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum.  Blanda ner äggulorna i chokladen. Vänd till sist i äggvitorna.
  3. Lägg overheadplast eller plastfolie i botten på en smal terrinform, 5 x 30 cm, eller en avlång bakform, 1 1/2 liter. Häll smeten i formen och ställ in den i kylen över natten.
  4. Dela upp terrinen i lämpliga storlekar servera tillsammans med valfritt tillbehör tex. hallon- eller blåbärsglass.


Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0