Gymnasievalet 2014

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

På Fridhemsgymnasiet har vi en lång tradition att utbilda framtidens bageri- och restaurangpersonal. Vi kan utbilda dig till kock, servitör, bagare eller konditor. Efter tre år hos oss är du redo att börja arbeta eller om du vill, läsa vidare på högskolan.

Det nya restaurang- och livsmedelsprogrammet ska liksom andra yrkesprogram ge dig som elev en grundläggande yrkesutbildning. Inom programmet kan du år 2 välja mellan två inriktningar*:

Bageri och konditori Ger kunskaper som är mer hantverksmässiga och kan tillämpas såväl inom storskalig som småskalig produktion. Inriktningen kan leda till yrken som bagare eller konditor.

Kök och servering Ger kunskap inom matlagning och servering av mat och dryck inom olika restaurangverksamheter. Inriktningen kan leda till yrken som kock eller kallskänka, servitör eller servitris.

*vid få sökande erbjuds andra inriktningar inom programmet.

Vad är din dröm?

På skolan har kända kockar som Mattias Dahlgren och Melker Andersson gått. De duktiga bröderna Åkerlund som driver delikatessbutiken Duo, samt Nils-Erik Olofsson från Nisses Konditori har också gått här. Här kan du börja förverkliga din dröm!

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Det mesta av utbildningen sker i våra välutrustade och ändamålsenliga lokaler på Fridhem. En del av utbildningen kommer att vara arbetsplatsförlagd under årskurs 2 och 3 med sammanlagt 15 veckor. Då sker utbildningen i en restaurang, ett bageri eller i en välsorterad livsmedelsbutik.

LÄR MER HÄR!

 

Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0