Semifreddo di mascarpone e miele con mele in vaniglia

Ingredienser:


250g             Mascarpone
3 st                Ägg
3 msk            Strösocker
3 msk            Flytande honung
Äppelringar i vaniljlag:
4 st                Äpplen
0.5 st             Vaniljstång, alt. 1–2 tsk mald kanel
50 g               Smör
4 msk            Strösocker

 

Gör så här:

1.      Dela äggen i gulor och vitor. Häll vitorna i en absolut ren bunke och vispa till hårt skum. Rör försiktigt ner sockret.

2.      Vispa i en annan bunke äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen.

3.      Blanda ner mascarponen, lite i taget, i äggule blandningen, och tillsätt resten av honungen. Rör om till en slät smet. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i blandningen.

4.      Fördela smeten i en avlång, ca 1 ½ liters plastfolieklädd brödform.

5.      Ställ in i frysen och låt stå i minst 6 timmar. Ta fram semifreddon i rumstemperatur ca 15 minuter före serveringen.

6.      Skölj, skala (valfritt) och kärna ur äpplena, och skär dem i ½ cm tjocka skivor.

7.      Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker, skrapa ner vaniljfröna och lägg i vaniljstången (alt. kanel) och äppelskivor.

8.      Stek skivorna försiktigt i smöret tills de känns mjuka, ca 10 minuter.

9.      Skär semifreddon i skivor och servera med de varma äppelskivorna. Skeda lite vaniljlag över semifreddon.

 

 

Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0