Kalvcarpaccio - med äppelbalsamico och västerbottenost 10 pers



Ingredienser:

 

400 g             kalvfilé

1 st                äpple, syrligt

2 msk            balsamvinäger, vit

4 msk            olivolja

2 tsk              rosmarin, finhackad

100 g             västerbottenost

50 g               rödlök

30 g               rostade pinjen till garnering

2 tsk              flingsalt

 

Nymald svartpeppar

 

 

Gör så här:

 

  1. Parera köttet och rulla in det p plastfolie så att hela filén blir jämnstor.
  2. Frys in köttet minst 2 dygn före servering. Det går också lättare att skära det i tunna skivor när köttet är halvfryst.
  3. Skiva köttet i lövtunna skivor. (lövtunna)
  4. Kärna ur och fintärna äpplet.
  5. Skala och hacka rödlöken fint.
  6. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  7. Blanda äpple och löken med balsamvinäger, olivolja och rosmarin.
  8. Lägg ut carpaccion på tallrikar.
  9. Ringla över vinägretten.
  10. Hyvla över västerbottenost och strö på några blomblad.
  11. Strö sist på flingsalt och svartpeppar.


Av: Fredrik Norlén







Sök ord: RESTAURANG- OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, ÖSTRA GYMNASIET, RESTAURANGSKOLA, RESTAURANG, UMEÅS RESTAURANGSKOLA, BÄSTA SKOLAN I UMEÅ, KOCK, BLI KOCK, RESTAURANG OCH LIVSMEDEL, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSKOLA, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET, RESTAURANG OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET UMEÅ, SERITÖR, BLI SERVITÖR, SERVITRIS, BLI SERVITRIS, BAGARE, BLI BAGARE, KONDITOR, BLI KONDITOR, BARTENDER, BLI BARTENDER, RESTAURANGSKOLA UMEÅ, RESTAURANGSKOLA I UMEÅ, RESTAURANG SKOLA, UMEÅ, SKOLA, GYMNASIE, GYMNASIET UMEÅ, HOTELL OCH RESTAURANGSKOLAN, HOTELL OCH RESTAURANG, RESTAURANG OCH HOTELLSKOLAN, restaurang- och livsmedelsprogrammet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0