Coleslaw

Coleslaw är en vitkålssallad med ursprung i USA. Det finns en mängd olika recept och det är (som med många andra maträtter) omöjligt att säga vad som är exakt rätt.

Coleslaw är ett gott tillbehör till grillat kött, hamburgare, grillad kyckling med mera.

Hemma blir vitkålen fint riven om man hyvlar den med en osthyvel. I storkök tar sådant för lång tid - då finns det maskiner istället.

Majonnäs kan kännas "fett i munnen". Den upplevelsen minskar om man tillsätter vinäger och socker. Man kan också, om man vill, byta ut en del av majonnäsen mot lättmajonnäs, matlagningsyoghurt eller liknande, om man vill minska fetthalten.



Så här lagar vi coleslaw på Restaurang Östra (på ett ungefär):

Ett kvarts vitkålshuvud - rivet
En morot - riven
En rödlök - skivad
En och en halv deciliter äkta majonnäs
En halv deciliter créme fraiche
Äppelcidervinäger
Strösocker
Salt
Vitpeppar





Av: Lars Filén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0