Aromsmör (Cafe de Paris smör) 20 port

                      

 

Ingredienser:

 

500 g                Smör

6 st                   Ansjovisfileer

65 g                  Scharlottenlök

30 g                  Tomatketchup

25 g                  Persilja

25 g                  Gräslök

15 g                  Senap

15 g                  Kapris

2 tsk                 Paprika

1 tsk                 Curry

1 krm                Mejram

1 krm                Dill

1 krm                Timjan

1 krm                Dragon

1 krm                Rosmarin

0,5 krm             Cayenne

1 st                   Vitlöksklyfta

1 msk               Cognac

1 msk               Madeira

1 msk               Worcestershiresås

Saften av 1 citron

Skalet av 0,5 citron

Skalet av 0,5 apelsin

Salt och peppar

 

 

Gör så här:

 

  1. Lägg alla ingredienser utom smöret i en skål, täck med lock och låt stå i rumsvärme 24 timmar så att det jäser lätt.
  2. Lägg alltsammans i mixer och låt den gå tills det blir ett fint och homogent mos.
  3. Rör smöret mjukt, rör i puren och blanda väl.
  4. Detta aromsmör lägges i en kruka med lock och håller sig i kylskåp under flera veckor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0