Aromsmör (Cafe de Paris smör) 20 port
Ingredienser:
500 g Smör
6 st Ansjovisfileer
65 g Scharlottenlök
30 g Tomatketchup
25 g Persilja
25 g Gräslök
15 g Senap
15 g Kapris
2 tsk Paprika
1 tsk Curry
1 krm Mejram
1 krm Dill
1 krm Timjan
1 krm Dragon
1 krm Rosmarin
0,5 krm Cayenne
1 st Vitlöksklyfta
1 msk Cognac
1 msk Madeira
1 msk Worcestershiresås
Saften av 1 citron
Skalet av 0,5 citron
Skalet av 0,5 apelsin
Salt och peppar
Gör så här:
- Lägg alla ingredienser utom smöret i en skål, täck med lock och låt stå i rumsvärme 24 timmar så att det jäser lätt.
- Lägg alltsammans i mixer och låt den gå tills det blir ett fint och homogent mos.
- Rör smöret mjukt, rör i puren och blanda väl.
- Detta aromsmör lägges i en kruka med lock och håller sig i kylskåp under flera veckor.
Kommentarer
Trackback